Wpis z mikrobloga

#webdev #b2b #zlecenia
Ile będzie kosztowało zrobienie strony wizytówkowej firmy?
Co miało by się zawierać? Landing page + ze 3-4 podstrony.
W jakich technologiach teraz się to robi?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ahaw: Najłatwiej pewnie w jakimś CMS - wordpress, czy joomla. Szczerze to na tyle łatwo, że ogarniesz to bez problemu sam. Bo właściwie sprowadza się to do kupna szablonu/wybraniu darmowego, wgraniu tego na serwer, podmienieniu tekstów i obrazków z poziomu konfiguratora z przegladarki et voila :P
  • Odpowiedz
@ahaw: Autorskie rozwiązanie to cały projekt przygotowany przez grafika i zaimplementowany od 0. Jak chcesz wycenę strony dokładną - podaj więcej szczegółów, może być na pw.
  • Odpowiedz
@dobrymarcin: skoro wycena jest ok to powiedz mi co zawierałaby strona wizytówkowa za 50k?
Zresztą, kolego, oczekiwałeś, że do zapytania o stosunkowo prostą rzecz na wykopie przygotuje SIWZ?
  • Odpowiedz
@ahaw: "ze 3-4 podstrony" - tutaj może kryć się system zamówień, formularz kontaktowy, katalog produktów, prosty blog itd. Musisz zrozumieć, że obecnie w świecie oprogramowania "prosty soft" może kryć w sobie absolutnie wszystko od strony nietechnicznego klienta :)
  • Odpowiedz
@ahaw: jak Ci to zrobi student na kradzionym szablonie to 100 pln i jeszcze postawi całość, jak firma to pewnie z 1k pln, jak sobie wymyślisz autorski design i inne takie to i 10k pln. To w załozeniu że to po prosu typowa statyczna strona-wizytówka na WP czy czymś takim.
  • Odpowiedz
@dobrymarcin: Oczekuje dokładnie tego co napisałem:) 3-4 podstron z tekstem (o firmie, co oferujemy, jak się do nas dostać etc). Jakieś 2 fotki wrzucone, etc.
Nie nazwał bym tego stroną wizytówkową gdyby zawartość miałaby być w jakiś sposób dynamiczna. Nie mówiąc już o blogu z systemem zamówień:D
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ahaw: jak ktoś ci to zrobi za parę stów to na pewno coś będzie nie tak. Być może problem z responsywnością, na pewno seo. Nie widziałem jeszcze taniego dewelopera, który potrafiłby chociaż poprawnie semantycznie pisać w htmlu. Ogólnie tani deweloperzy piszą tak kod, że jak ktoś po nich przychodzi to szybciej wyjdzie zaorać wszystko, niż poprawiać i dorabiać :P
A projekt to też już inna sprawa. 3k za projekt i
  • Odpowiedz