Wpis z mikrobloga

Miraski jeśli zastanawiacie się nad wejściem w akwarystykę to ustawcie sobie twardy limit jeżeli chodzi o budżet.

Dwa miesiące temu zapragnąłem założyć sobie skromny zbiorniczek. Zacząłem czytać o akwarystyce, żeby jakieś pojęcie przed zakupem jednak mieć. Chciałem zamknąć się w 500zł i dość długo się tego trzymałem.Kupiłem właśnie potrzebny sprzęt, pękło... 3k. Zapytacie Jak? Nie wiem. Tak wyszło... Akwarystyka to niebezpieczna zabawa. Chyba czas przetestować przepisy z pasty o czokoszokach

#akwarystyka #nieodpowiedzialnegospodarowaniemajatkiem
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaaban Skąd wy bierzecie te kwoty. Moje nowe krewetkarium 70l kosztowało mnie ok 350zl (nowe oświetlenie Led, podłoże aktywne, wkłady do filtra, korzenie, ok 12 gatunków roślin, krewetki 4 gatunki ok 50 sztuk, 4 raczki cpo, kilka neonów, testery i pokarm).
  • Odpowiedz
@bielik1922: Słodkowodne 375l 150x50x50, przód OptiWhite,pokrywa,dodatkowe ledy (całość w sumie 198W), zestaw co2, substrat podżwirowy, filtr ultramax 2000, media do filtra, walizeczka testów kropelkowych, nawozy micro macro i potas, spore korzenie, skały, 2x grzałki platinium i jakieś tam małe pierdółki przyssawki, uzdatniacz, termometr, ketapang itp i się uzbierało ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz