Aktywne Wpisy
BarkaMleczna +91
Dlaczego coś tak ekstremalnego jak pełny rękaw tatuaży jest ostatnio tak powszechne?
Niezależnie od tego, kto co myśli o tatuażach, zrobienie sobie dalej ręki (albo obu) to jest ekstremalna modyfikacja ciała i wyglądu. A tymczasem mam wrażenie, że wśród Gen Z, ogromne tatuaże to coś tak normalnego jak kiedyś przekłute uszy. Zauważyłam to tego lata, kiedy jeździłam po różnych miejscach i widziałam bardzo dużo bardzo młodych ludzi tak "naznaczonych". Rzuca się to
Niezależnie od tego, kto co myśli o tatuażach, zrobienie sobie dalej ręki (albo obu) to jest ekstremalna modyfikacja ciała i wyglądu. A tymczasem mam wrażenie, że wśród Gen Z, ogromne tatuaże to coś tak normalnego jak kiedyś przekłute uszy. Zauważyłam to tego lata, kiedy jeździłam po różnych miejscach i widziałam bardzo dużo bardzo młodych ludzi tak "naznaczonych". Rzuca się to
![Fiotr_Pronczewski](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Fiotr_Pronczewski_0PfHFnCs11,q60.jpg)
Mircy, przychodzę do was z prośba.
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
Teraz czekam w kolejce razem z pozostałymi pacjentami, bo pani stwierdziła najpierw, że "to już nie obowiązuje" , a później druga w pokoju obok na głos powiedziała:
-"ale co, panu ciężko jest zaczekać w kolejce? Przecież tu też starsze osoby są"
Na co odpowiedziałem:
-"tu nie chodzi o to, czy mi ciężko, czy nie, tylko o respektowanie przepisów, które maja państwo podpisane z nfz"
Na co ta pierwsza się zmieszała i rzekła, żebym sam przed kimś wszedł.
Powiedziałem, że się nie będę kłocił (bo ciężko mi się w obecnym stanie stoi na nogach) i zaczekam w kolejce
Oczywiście nie omieszkam zgłosić tego do nfz
#rckik #krwiodawstwo
Osoby posiadające tytuł „Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi”(dokument uprawniający:„
Legitymacja Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi” wydana przez Zarząd Okręgowy PCK)
- bezpłatne zaopatrzenie w leki objęte wykazami leków podstawowych i uzupełniających do
@Bias: Jakieś źródło by się przydało jeszcze
Bo o ile ustęp drugi ustawy doprecyzowuje jak wygląda procedura w przypadku szpitali i specjalistów gdzie obowiązuje lista
@Bias
@Hieronim_Berelek
@pabianczyk
Dzwoniłem to rzecznika praw pacjenta i pani się ze mną jak najbardziej zgodziła. Mam napisać skargę do dyrektora mojej placówki i kopie na maila mojego oddziału śląskiego nfz i rzecznika praw pacjenta.
Jak się wylecze po L4 to będę działał.
Poza kolejnością tylko w przypadku kiedy prowadzona jest lista oczekujących.
Ogólnie powinno być w dniu zgłoszenia, a nie poza kolejką.
http://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-oddzialow/komunikat-w-sprawie-zmian-zasad-udzielania-swiadczen-osobom-posiadajacym-szczegolne-uprawnienia,7.html
Ogólnie każdy pisze inaczej, ale te ustawy są tak napisane że nic nie idzie zrozumieć bez przeczytania tego 5 razy...
Dzwoniłem do Pani rzecznik (warszawa) i dowiedziałem się że hdk działa tylko