Wpis z mikrobloga

@Trollsky: zawsze chciałem się dowiedzieć, czy z noży które robisz - są takie, że można nimi popracować w kuchni - i być tak ostry że możesz golić włosy na ręku a jednocześnie taki że i pomidora sobie pokroje? ;)
  • Odpowiedz
@r3pr3z3nt: @vuxiu: @kroje_warzywa_ziemniakiem: Materiał na rękojesci nazywa sie juma, produkuj go w jednej fabryce w Niemczech, pilna tajemnica jak powstaje, znajomy który sie zawodowo zajmuje zywicami powiedział ze prawdopodobnie zywica jest poddawana oddziaływaniu temperatur w któryms z etapów produkcji przez co sieciuje w aki wzór, to nie nadruk, te wzory sa na wskroś.

@neski: one wszystkie sa uzytkowe. Nie wytwarzam nozy które nie spłeniają
  • Odpowiedz
@Trollsky: nie o to mi chodziło a bardziej o to, czy szybko się tępi - bo to zmora chyba u wszystkich. Jak bierzesz w gościach nóż chcesz pomidora pokroić a on się .. poddaje i zamiast kroić to robi paćkę
  • Odpowiedz
@Trollsky do jakich zadan sprawdza sie taki ksztalt noża, bo widzę taki u Ciebie czesto? I tak dla laika, jakie sa oprocz wizualnych jeszcze zalety takiego noża "rzemieslniczego", bardziej odporny ja stepienie, wytrzymalszy, cos takiego?
  • Odpowiedz