Aktywne Wpisy
Vladimis +87
K---a jak żyć w tym kraju.
Moja matula kupiła używane auto i przez to, że jeszcze było ubezpieczone na poprzedniego właściciela to ubezpieczalnia nie poinformowała o końcu OC a jej się miesiące pomyliły i cyk będzie 8600 cebulionów kary, czyli ""2 miesiące minimalnej" a w realiach praktycznie 3 bo podatki.
Kobieta która przez całą karierę kierowcy w najgorszym wypadku przytarła lakier albo doprowadziła do małego wgniecenia dostaje większą karę od kogoś kto
Moja matula kupiła używane auto i przez to, że jeszcze było ubezpieczone na poprzedniego właściciela to ubezpieczalnia nie poinformowała o końcu OC a jej się miesiące pomyliły i cyk będzie 8600 cebulionów kary, czyli ""2 miesiące minimalnej" a w realiach praktycznie 3 bo podatki.
Kobieta która przez całą karierę kierowcy w najgorszym wypadku przytarła lakier albo doprowadziła do małego wgniecenia dostaje większą karę od kogoś kto
patryk-kabacinski-1 +171
Morderstwo na bezdomnym w okolicach Muzeum Morskiego w Rotterdamie
https://youtu.be/rRd_eV8Q9sg?t=39
#holandia #mordercy
https://youtu.be/rRd_eV8Q9sg?t=39
#holandia #mordercy
DZIEŃ 8 (06.02.2019)
Dzisiejszy dzień był lepszy, ale tak się tym faktem rozemocjonowałem, że jednak trochę się to później odbiło na moim samopoczuciu. Wspominam sobie te czasy gdy człowiek po prostu żył i się nie przejmował tym całym bałaganem. Było miło.
Wczoraj wylazłem z domu, dzisiaj oczywiście nie, więc trochę klops. Nic specjalnego do opisania, ale cieszy mnie, że zaczynam sobie radzić z natrętnymi myślami. Do niedawna nie za bardzo zdawałem sobie nawet sprawę z ich natury. Znaczy wiedziałem, że nam natręctwa związane z jakimiś czynnościami, ale nie pomyślałem, że te wszystkie złe myśli, którymi się katuję mogą mieć takie samo podłoże. Wiem, głupi jestem. Ta świadomość sprawiła, że żyło mi się lepiej i miałem ochotę robić fajne rzeczy, ale nie do końca z tym wszystkim się udało. Cały czas rozgryzam jak pisać, co pisać, jak to wszystko sobie poukładać, zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
Cieszy mnie też, że pomimo, że nie czuję się ostatnio rewelacyjnie to udaje mi się znajdować jakieś rzeczy, które sprawiają mi przyjemność. Głównie siedzę w muzyce, teledyskach i animacji, takich krótkich formach, bardzo mnie to ekscytuje i sobie czasem myślę, że fajnie byłoby się tym zajmować. Czy też pisać coś krótkiego i ilustrować. Jakby klarują mi się jakieś cele, boję się je utracić.
#przegryw #depresja #nerwica #wychodzimyzprzegrywu #nerwicowypamietnik