Wpis z mikrobloga

Mireczki, szukam auta, wstępnie zastanawiam się nad

- A4 B6 / B7 - 1.8t (ceny auta 14 letniego powala, mimo wszystko silnik bardzo dobry)
- Alfa 159 - nie mam pojęcia jaki silnik
- A3 8P - 1.9 TDI
- Octavia VRS - 2.0 TSI (podobno bardzo słabe te silniki)
Tak wiem, rozstrzał cenowy jest duży

Auto głównie jazda po mieście, dwa razy w tygodniu autostrada 150km w obie strony, szukam auta mocnego, dlatego troche sceptycznie podchodzę do 1.9 TDI
Najbardziej skłaniam się ku 1.8t, ale piękno Alfy mnie do siebie przekonuje, ale nie mam pojęcia jaki silnik, ani nigdy nie miałem okazji jechać alfą - stąd moje pytanie - jak z wygodą? wyciszenie? głośniki? no i najważniejsze - jaki silnik?

#auto #motoryzacja #samochody #alfaromeo #audi
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hpiotrekh: Patrząc po raportach spalania na Autocentrum to tam wygląda to w ten sposób, że liczba łącznych raportów dla wszystkich silników benzynowych to 75, a dla diesli 307. Czyli oceny benzynek to nieco powyżej 19,63% całości ocen. A problemów z dieslami jest niewspółmiernie więcej na każdych forach. Tematy o benzynkach można na palcach jednej ręki policzyć :P
  • Odpowiedz
@panczekolady: Bo to silniki jak silniki, ani dobre ani złe. Sam wolałbym 3.2 w gazie niż 2,4 w gnoju, które mam. Ale niestety jedyny silnik do LPG to biedne 1.8. a brac 2.2 czy 3.2 i jeździć na benzynie to już 2,4jtdm lepsze mimo wszystko.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@panczekolady: a daj spokój, 30 lat chodzę po świecie, zawsze miałem LPG ale sobie mówiłem że diesel ma taką zaletę że transport na nim stoi i przynajmniej zawsze tańszy od PB i na stabilniejsza cenę. Kupiłem diesla i wcale rok diesel 50gr droższy od benzyny xD

8-9 na trasie
Z 11 w mieście
Automat
  • Odpowiedz
Dziękuje wam bardzo za odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zastanawiam się jeszcze nad tymi nowymi silnikami 2.0 TSI / 2.0 TFSI - podobno nie są za dobre? Można już do nich wpakować gaz? Biorą olej, ale to podobno norma?
2.0 TFSI interesuje mnie w A3 8p, A4 b7 i opcjonalnie A6 c6
  • Odpowiedz