Wpis z mikrobloga

Żałosne. Płacić kobiecie za to, że jest kobietą, a nie za to, że zapieprzala przez całe doczesne życie ucząc się zawodu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dziedzic__Pruski__: może obrazek wygląda trochę nieudolnie, ale umówmy się - przekaz jest ok. Kobiety w pewnym momencie mają wybór. Albo poświęcają wszystko karierze, rezygnując z potrzeb typu rodzina, dzieci, albo hamują mocno swoją karierę, ale zyskując te powyższe rzeczy. Nawet badania pokazują polaryzację w zarobkach między kobietami po 40 które rodziły dzieci, a tymi, które je nigdy nie miały. Różnica dość spora była. Jednocześnie bądź tą karierowiczką, która nie chce
  • Odpowiedz
Zauważ, że rysownik/rysowniczka w swej przenikliwości identyfikuje facetów jedynie z garniakami. Nie ma tam żadnych górników, budowlańców czy drogowców. Tylko członkowie rad nadzorczych.

@zakowskijan72: Zauważ również, że kobiety są narysowane analogicznie do tych mężczyzn - korpobiurwy.

Nie ma wśród nich sprzątaczek, kucharek czy obieraczek cebuli.
  • Odpowiedz
Zauważ, że rysownik/rysowniczka w swej przenikliwości identyfikuje facetów jedynie z garniakami. Nie ma tam żadnych górników, budowlańców czy drogowców. Tylko członkowie rad nadzorczych.

@zakowskijan72: No bo w tych wyścigach laski udziału nie biorą.
Fakt, że przez rodzenie kobiety mają ciężej z karierą.
Ale też fakt, że nie muszą w razie wojny iść do woja, nie muszą chodzić do pracy przez te lata jak mają małe dzieci - średnio półtorej roku
  • Odpowiedz
Kobiety w pewnym momencie mają wybór. Albo poświęcają wszystko karierze, rezygnując z potrzeb typu rodzina, dzieci, albo hamują mocno swoją karierę, ale zyskując te powyższe rzeczy. Nawet badania pokazują polaryzację w zarobkach między kobietami po 40 które rodziły dzieci, a tymi, które je nigdy nie miały. Różnica dość spora była. Jednocześnie bądź tą karierowiczką, która nie chce rodziny, to ludzie, w tym wykopki ci powiedzą co z ciebie za kobieta, że to niekobiece co robi, bo prawdziwa kobieta powinna to, powinna tamt

@Kenteris:

Tylko, że ja jakoś nie słyszałem, że kobieta powinna sprzątać, prasować poświęcić się rodzinie, a wielokrotnei słyszałem, że facet powinien potrafić korzystać z młotka, śrubokręta, pędzla, lutownicy, musi potrafić prowadzić samochód, wymienić koło, naprawić samochód, skonfigurować laptop, powiesić szafkę, zrobić remont, połozyć
  • Odpowiedz