Wpis z mikrobloga

Siemanko. Nie jestem pewien czy piszę w dobrym miejscu ale hasztag się zgadza także spróbuję i zapytam. Warto kupować trylogię S.T.A.L.K.E.R. - a na Steam? Bo niestety wydaje mi się że to dla mnie jedyna opcja. Są to gry mające już swoje lata i nowych pudełkowych polskich wersji już nie znajdę, a używanych gier raczej nie toleruję, dlatego zostaje mi chyba Steam, ale bardzo mnie boli że jest tam tylko angielska wersja językowa. Niby mógłbym grać po angielsku albo szukać spolszczeń tylko czy warto? Dlatego pytam was abyście mi doradzili czy warto się pakować w Steamowego S.T.A.L.K.E.R - a.
#stalker #gry
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krysztal: Ale kupowałeś bezpośrednio ze Steama? Na Steamie jest napisane wyraźnie że język polski jest nieobsługiwany, a też i tytuły gier są po angielsku. No i czytałem trochę for z tematami z prośbami o spolszczenia Stalkera na Steam to nie wiem jak możesz mieć polską wersję na Steamie.
  • Odpowiedz
@paruwczanbiedronki: No to żeby chociaż były te polskie napisy, wiadomo że dubbing dał bym inny albo jakby była możliwość to lektora. No ale pytanie się odnosi do tego czy warto kupować tego Stalkera na Steamie czy nie.

@KutashiNakarmkota Napisałem że w ostateczności mogę grać po angielsku ale nadal nie wiem czy warto i tak kupować tą grę na Steamie. A angielski znam to raz, a dwa to nie potrzebuje
  • Odpowiedz
@Szymi14: nie wiem czy teraz jest jakieś dobre promo na Steamie, ale jeżeli tak, to bierz. Być może gog ma lepsze lub jacyś resellerzy.

Co do samej gry - polskiej wersji nie dostaniesz, ale są spolszczenia, zwłaszcza to spolszczenie z lektorem, które dla samego klimatu warto wypróbować. Szczegóły pewnie ci ktoś w tagu w ciągu dnia podpowie, bo ja nie jestem na bieżąco.
  • Odpowiedz
@panato: No właśnie odświeżyłem moje konto na GoG - u (ostatnio grałem na nim rok temu w Gwinta xD) i faktycznie jest napisane że Trylogia Stalkera ma tam język polski. Wrzuciłem te gierki na moją listę życzeń i choć nie lubię mieć gier podzielonych pomiędzy platformy to kupię Stalkera tam, nie chce mi się bawić ze spolszczeniami na Steamie. Tylko teraz pytanie: Orientuje się ktoś kiedy na GoG - u
  • Odpowiedz
@Szymi14: Są spolszczenia, ale możesz też grać w rosyjskiej wersji językowej, bo teksty i dialogi to dwie różne rzeczy. Ale skoro już ktoś napisał, że na GoG-u jest pełna polska wersja językowa, to nie mam nic więcej do dodania.
  • Odpowiedz