Wpis z mikrobloga

Trochę zmodyfikowali CoE do Victorii.

Także zadecydujcie, której opcji mam się trzymać.

Wrzucę jeszcze trochę tagów (jednorazowo), bo ostatnio ten tag cieszył się sporym zainteresowaniem. Będzie tu kontynuowana historia przedstawiona niżej. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pamiętajcie że głosując w ankiecie będę się starał oddać ducha epoki bez power gamingu i podbijaniu chińskich provow bo ludne. Konsekwencje będą realnie odwzorowane. Także decydujcie o polskiej geopolityce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Będę też stale modyfikował save'a by jak najwierniej oddać epokę, by pasowała do gry.

#concertofeurope #victoria2 #hoi4 #eu4 #historia

Los Polski po powstaniu listopdowym

• Monarchia - Hohenzolernowie (Prusy) 12.8% (10)
  • Monarchia - Habsburgowie (Austria) 9.0% (7)
  • Monarchia - Romanowowie (Konstanty Król) 10.3% (8)
  • Monarchia - Konstytucja III Maja - Sas. (Saksonia) 19.2% (15)
  • Republika - Złota wolność! 30.8% (24)
  • Republika demokratyczna 17.9% (14)

Oddanych głosów: 78

• 9
@travis_: Victoria 2 jest dość niszową grą, a jedną z najbardziej skomplikowanych gier paradoxu więc pomyślałem, że mój mini-AAR może kogoś zainteresować, w końcu to jedna stajnia GSG, na dodatek to samo studio. Zresztą zaznaczyłem, że zawołam tylko raz.
@Camilli: z samą podstawką da się grać, czy są dlc must-have?

Must-have. Jak wychodziły, nie było jeszcze obecnej polityki DLC.

Poza tym, można teraz kupić za grosze.
@myzael: Zmodyfikowali trochę Coe. Po wygraniu powstania listopadowego masz decyzję o zamianie w Polsce (20 infamii), a dalej wyboru króla/republiki, kolejne 10 infamii.

Nie wiem czy zamierzone, ale całkiem historyczne. Powyżej 25 dostajemy gangbang mocarstw, a tu nie dość, że powstajemy w środku Świętego Przymierza, to jeszcze republikę sobie urządzamy. Jak wpadniemy w strefę wpływów Rosji/Austrii/Prus (ichniejszy król) to nas nie atakują.