Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Jakie #prawo w tym kraju jest bezsilne to głowa mała... W sąsiedztwie mojej #pracbaza zaczęła się #budowa. Ulica od 2 tyogdni #!$%@? na długości bez mała 2km. Nasze auta które parkujemy przy ulicy wyglądają codziennie jak terenówka po leśnej eskapadzie. Mycie nie ma najmniejszego sensu bo jutro będzie dokładnie tak samo. Cały plac firmy wygląda podobnie bo klienci też wjeżdżają autami.
#strazmiejska dwa razy przyjęła zgłoszenie (tylko co z tego skoro biedaki nawet nie mogą zatrzymać sprawcy ujawnionego wykroczenia...), mzd też obiecał że przyjrzy się sprawie. Zgadnijcie jaki jest efekt...
Budowlańcy mają #!$%@?, dalej rozmazują błoto po ulicy (bo myciem tego za nic nie nazwę), mnie jako Kowalskiemu możliwości chyba się skończyły, wygląda na to że trzeba do wiosny albo parkować z 500m dalej na parkingu makro, albo pogodzić się z wstydzeniem się za własne auto... No tak, mogę też codziennie 5-7zl wydawać na myjnie...
#zalesie #gorzkiezale
  • 9
  • Odpowiedz
@Jack0wy: daj chłopakom pracować, co oni mogą?, tez zarabiają na chleb, a nie beda zostawać nadgodzin, żeby wam samochody myć, albo spowalniać prac, żeby nie daj Boże kurz się nie unosił spod kół. Takie rzeczy to do ich starego powinieneś zgłosić jeżeli cokolwiek chcesz z tym robić, a ten pewnie na Karaibach siedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Nild: a czy ja im każe myć moje auto? Wymagam tylko aby uszanowali przepisy, które ich obowiązują, a mówią o tym, że koła ciężarówki powinny być czyste przed wyjazdem na drogę publiczną... Tylko tyle...
  • Odpowiedz
  • 0
@Jack0wy Nic z tym nie zrobisz. Dopóki nie ogarną robót ziemnych to cały czas będzie upiepszony samochód. Sam tak miałem przez rok, może mniej. U mnie sprzątali ale to nic nie da. Zawsze się coś na jezdnie wyniesie przy budowie.
  • Odpowiedz
@Jack0wy: Na normalnej budowie i przy służbach, które nie mają wszystkiego gdzieś, jest zamawiana zamiatarka czy mini myjka, przerobiłem ten temat samemu dostając za to mandaty. Jeżeli jest normalny kierownik to odbierze telefon lub się spotka i zrozumie, spróbujcie pogadać z nim i przestawić problem i powiedzcie, że jeżeli się nie zmieni to zgłosicie to na policję. Przyjmą zgłoszenie z tytułu stwarzania niebezpiecznych sytuacji czy zagrożenia ;).
  • Odpowiedz
  • 0
@michael1v6: @rvva1: jeździ taka mini myjka ale tak jak napisałem ona ma dosłownie zerową skuteczność. Rozmazuje tylko to co już lezy, sprzątania naprawdę żadnego. Raz wręcz widziałem jak jedzie z wyłączonymi szczotkami. Zastanawiam się dlaczego firma woli leczyć objawy zamiast zapobiegać sytuacji.
  • Odpowiedz
@Jack0wy: Zapewne dostają mandat, zgodny z taryfikatorem - 200 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wrzucają w koszta budowy i jazda dalej - koszt zapewnienia maszyny czyszczącej dużo wyższy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz