Wpis z mikrobloga

Mam problem z odebraniem JWT w Angularze. Sprawdzam REST w programikach do testowania i tam bez problemu token jest przesyłany, nie ma z tym żadnego problemu, natomiast jak podłączam to pod angulara, to wywala błąd:

SyntaxError: Unexpected token e in JSON at position 0

Na dole zdjęcie z dwoma metodami w angularze i metoda z backendu, uprościłem ją trochę na potrzeby screena, bo reszta nie ma znaczenia.

Zastanawiam się czy nie trzeba by jakoś w tej drugiej metodzie ustawić, że odbierany jest String? Bo chyba tu musi być problem, ja z tym tokenem kompletnie nic nie robię na razie, po prostu jest przesyłany i problem jest pewnie w tym, ale nie wiem jak to ogarnąć.

#angular #programowanie
Murasame - Mam problem z odebraniem JWT w Angularze. Sprawdzam REST w programikach do...

źródło: comment_p4K82D6GTX9rP2QJN8RnhfTxo7pPh6Ou.jpg

Pobierz
  • 17
@Murasame: chrome ma takie coś, co nazywa się "developer tools" (firefox ma coś analogicznego też i w sumie każda przeglądarka którą znam też). Klikasz F12, to narzędzie się uruchamia. Jest w nim zakładka "Network" (albo "sieć", nie wiem czy to jest tłumaczone) w której możesz podejrzeć wszystkie dane jakie strona przesyła między przeglądarką a serwerem, między innymi ten token. Jak zobaczysz tam zapytanie o token i odpowiedź, która ma np. content-type
@Murasame: Dobra, a pokaż zawartość odpowiedzi. sądzę że tam będzie po prostu ciąg znaków nieopakowany w jsona. W takiej sytuacji masz dwie opcje - ale opakowujesz odpowiedź w json, albo poprawiasz content type.