Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Oto moje żeberka #sousvide o których pisałem wczoraj.
24 godziny na 70 stopni, a następnie wykończone opalarką do chwastów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na sam smak wpływu nie miałem, bo to gotowiec z Lidla, więc nie będę za bardzo oceniać. Smakowały nieźle. Co jednak ważniejsze, to ich miękkość. Normalnie rewelacja, tak miękkich żeberek w życiu nie jadłem. Rozpadły się już przy wyjmowaniu z folii, dlatego na zdjęciu w 2 kawałkach. Teraz pora na własnoręcznie przygotowane, już wiem, że warto tyle czekać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #gzw
dyniel - Oto moje żeberka #sousvide o których pisałem wczoraj.
24 godziny na 70 stopn...

źródło: comment_w4IgjOZ798Ns01knpAkxTKvDAuZFAs3R.jpg

Pobierz
  • 8
@dyniel

mam szybkowar,ale prawie go nie używam


a szkoda szkoda, jest mnóstwo potraw które wyjdą lepiej w szybkowarze, buliony, sosy, wiele mięs, zupy, warzywa, gulasze wychodzą nie dość że genialnie to jeszcze w dużo krótszym czasie

też używam sous vide jednakże wiele potraw się do niego nie nadaje (jak i do szybkowaru) no i trzeba czekać bardzo długo. Dodatkowo sous vide to zabawa w większe pieniądze - gotowanie próżniowe (znacznie lepsze niż
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ZelekZagan: polecam to robić w garnku żeliwnym albo rzymskim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i warto choć na krótko podpiec lub podsmażyć na wyższej temperaturze dla lepszego smaku