Wpis z mikrobloga

18+ nsfw

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

O cie c#uj
Jednym z najbrutalniejszych przykładów dyskryminacji kobiet i nienawiści xd jest wzorzec ogolonych pach, nóg, miejsc intymnych.
Ich MARZENIEM jest PEŁNE NATURALNE OWŁOSIENIE xdd
Ja mam tak niesamowity ból dupy, że kumple mają rzadkie albo jasne włosy na nogach
Ale szambo wybiło w tym poście, dziewczyny w jakiś sposób chcą sobie radzić z wadami, których nie są winne, a jedyne co powie wykopek to, że obrzydliwe.
Tym są właśnie wady, czymś nieestetycznym i nie zawsze można je 'naprawić", a jeśli dla kogoś podzielenie się kompleksem ma stanowić pomoc w akceptacji siebie to czemu nie?
Odrazu znalazł się jakiś mądry co, by chciał zgłaszać...
@olabogaxm
@TheFlash
@olabogaxm: @niochland: @przegrany_przegryw: @trusia: @TheFlash:

Więc tak. Nie wchodziliście nawet w ten profil, nie? Na górze, tam gdzie macie okrągłe kółeczka, są tzw. Stories. W nich najczęściej ludzie dzielą się swoimi medycznymi walkami. A w nich między innymi: rozstępy faceta, rozstępy szczupłych kobiet, historie walki z trądzikiem - przyczyny, stosowane medykamenty, choroby skóry (mamy tam między innymi łuszczycę, AZS itd. Itp). Poniżej oprócz rzeczywiście grubych dziewczyn, mamy
@olabogaxm: to się nie oszczędza na chirurgu. Obwisłym piersiom robi się lifting tnąc od góry wzdłuż linii skóry (nastrzykujsz tkankę specjalnym zastrzykiem, skóra puchnie jak piłka tenisowa i można ciąć wzdłuż włókien - wtedy nie ma blizn) a potem kwasem hialuronowym uzupełniasz i masz cycuszki jak u studentki. Silikonem nikt nie robi, a już robienie do tego blizn prostopadłych do ciała a nie poprzecznych pod spodem to musiała to chyba robić
@KRISSVector: wchodziłam na ten profil i rozumiem, że te osoby chcą poczuć się bardziej wartościowe jak wyleją swoje żale i zobaczą, że nie są jedyne z takim problemem, ale co do tego wszystkiego mają nieogolone części ciała u kobiet, użalanie się nad swoim grubym/chudym/asymetrycznym ciałem itd, czas który poświęcą na wrzucenie zdjęcia na insta mogłyby wykorzystać w lepszy sposób. Od tego właśnie jest psycholog, dietetyk, lekarz, a nie profil na instagramie.
@trusia: nie, owłosieniw nie. Nie wiem, czy przeczytałaś, co napisałam, ale o owłosieniu nie wspomniałam.
Btw, jesteś młoda, ale ja żyłam w czasach, kiedy owłosienie było normą, nie zaniedbaniem.
Dzięki za ten post - można było uzupełnić czarnolisto kilkoma dzbanami.
Sugerowanie, że każdy ma kilka tysięcy złotych na operacje i że absolutnie wszystko da się naprawić.
Sugerowanie, że 90% kobiet z tego profilu to "ulane c000rvy"
Komuś przeszkadza głupie włosienie pod pachami osoby, której nawet nie zna...
Nic dziwnego, że osoby z hirsutyzmem boją się reakcji otoczenia na włosy np na brodzie - nie, to nie jest jeb*ne zaniedbanie a "wyleczenie"
ale one właśnie opisują tam swoje historie medyczne :P wrzucają zdjęcia, kiedy wszystko już zawodzi.

@KRISSVector: pierwszy lepszy chirurg plastyczny ogarnie te bimbały... można je zmniejszyć, odciąć brodawkę, przyszyć spowrotem, wstawić implant i będzie miała ładne D, ale po #!$%@?, lepiej płakać jak to ona cierpi jak 99% czasu pewnie trzyma je w staniku gdzie nie widać tego jak wyglądają a jak już zrobi tą operację to kompleksy miną

@Poprosze_herbate: fajne #!$%@?, ale nikt nie gnije z tego, że ktoś ma jakieś wady

po prostu punktuje się tą nierówność jaką jest, w sensie

facet ma jakieś wady

hahaha pozdro poćwicz xD wyjdź do ludzi czy coś OMG ogarnij się hahaha wydaj 99999 zł na chirurga i kosmetyczkę i może zamiast 3/10 będziesz 4/10 haha

laska ma jakieś wady

ojojoj kochana smutno mi :((((( musisz uwierzyć w siebie i pokazać co
@niochland:

fajne #!$%@?, ale nikt nie gnije z tego, że ktoś ma jakieś wady

Serio muszę ci cytować komentarze powyżej (nie wszystkie) czy sam je przejrzysz?

dobrze że kobiety akceptują wady i nie patrzą na takie rzeczy jak np. wzrost, mężczyźni powinni się dużo od kobiet uczyć

Porównanie pustych lalek z tindera, które mają takie a nie inne wymagania do normalnych ludzi - xDDD zacznijcie szukać kobiet w innych miejscach, to