Aktywne Wpisy
MatthewDuchovny +12
Próbowałem:
1. ciepłą wodą z mydłem, efekt mizerny,
2. jakimś innym środkiem uniwersalnym zostawionym na 10 minut: podobnie. Zeszło może 5%.
3. Denaturat - efekt szybszy ale dalej tylko tak jak te jaśniejsze punkty na kafelkach na zdjęciu
Niestety nie wiem jaka to farba. Zaczynam się obawiać, że to nie jest akryl.
1. ciepłą wodą z mydłem, efekt mizerny,
2. jakimś innym środkiem uniwersalnym zostawionym na 10 minut: podobnie. Zeszło może 5%.
3. Denaturat - efekt szybszy ale dalej tylko tak jak te jaśniejsze punkty na kafelkach na zdjęciu
Niestety nie wiem jaka to farba. Zaczynam się obawiać, że to nie jest akryl.
Gojo2323 +296
Bardzo dużo ludzi postuje pod tagami związanymi ze światem według Kiepskich. A ja chciałabym sprawdzić ilu fanów na wykopie serial #rodzinazastepcza czy jest pamiętany i czy nadal go oglądacie. To był taki ciepły i rodzinny gatunek serialu
Najlepsze postaci to pan Jacek, dziadek, Kuba i policjant
#gimbynieznajo
Najlepsze postaci to pan Jacek, dziadek, Kuba i policjant
#gimbynieznajo
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156164454695662&id=239574985661
#inzynieria #nauka #agh #ladnapani #robotyka #ciekawostki #technologia #starwars #gwiezdnewojny
@defoxe: praca inżynierska nie ma nic wnosić do tematu robotyki. To jest praca odtwórcza.
@Iskaryota:
piszecie jakbyście uciekli z elektrody.
Właśnie z koleżanką, która będzie się bronić na informatyce(magisterka) zbieramy się do zakładania startupu i w sumie wpadliśmy na pomysł, żeby część tego co mamy do zrobienia puścić jako jej magisterkę.
Tematyka gdzieś pomiędzy modelowaniem fizycznym a predykcją pewnych zjawisk w oparciu o uczenie maszynowe. I co? I g---o ( ͡° ͜ʖ ͡°
@ropucha_paskowka: nie sądziłem, że kiedyś to powiem ale "za moich czasów" to było nie do pomyślenia. Miałem problem i musiałem go samodzielnie rozwiązać. Wszystko zaprojektować od zera, a komisja na obronie pytała o detale i dlaczego tak a nie inaczej. To już magisterka wydawała mi się prostsza.
@Zelber: Są trzy opcje.
Proponujesz nowe lub ulepszone rozwiązanie dla znanego problemu, wtedy jest do czego się odnieść.
Proponujesz pierwsze rozwiązanie dla znanego problemu, co utrudnia ocenę jakości wyników
@Zelber: a dlaczego nie możecie porównać do wyników innych metod predykcji tych zjawisk? Nawet jak wykorzystanie uczenia maszynowego jest czymś nowym to na pewno samo modelowanie i przewidywanie nie jest. A nawet jakby nikt tego nigdy nie przewidywał to można porównać do samych zjawisk i zbadać dokładność metody.
"znajdź promotora z jajami to Wam przepchnie wszystko ;) "
" Reszta to tylko indolencja prowadzących"
W tym właśnie jest główny problem, bo do sensownego poprowadzenie tego tematu potrzebny byłby prowadzący ogarniający jednocześnie: elektronikę,metrologię, fizykę i programowanie(+zagadnienia AI)... a takich ludzi na uczelniach w tym kraju nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dobra, znam 1 przypadek o zbliżonych horyzontach ale człowiek ten spędził większą część swojej kariery