Aktywne Wpisy
vikop-ru +1023
Ryneczek +92
Bajkopisarz Stanowski znowu dał do wiwatu ku uciesze mało zorientowanej gawędzi. Nie wiem, ile lat ma przeciętny widz kanału sportowego, ale warto kilka rzeczy przypomnieć.
Tomasz Smokowski ma 50 lat. Przez 22 lata był twarzą Canal+. 4 piłkarskie Oscary za najlepszego komentatora piłkarskiego, cała piłkarka Polska znała duet Smokowski&Twarowski i prowadzony przez nich program Liga+Extra. Potem była jeszcze Liga Mistrzów na Polsacie i dyrektorstwo w NC+. W skrócie; mamy do czynienia z
Tomasz Smokowski ma 50 lat. Przez 22 lata był twarzą Canal+. 4 piłkarskie Oscary za najlepszego komentatora piłkarskiego, cała piłkarka Polska znała duet Smokowski&Twarowski i prowadzony przez nich program Liga+Extra. Potem była jeszcze Liga Mistrzów na Polsacie i dyrektorstwo w NC+. W skrócie; mamy do czynienia z
Jechałem 140 w zabudowanym, złapał mnie fotoradar, dostałem zdjęcie na którym widać pół mojej twarzy (siedziałem głęboko i miała osłonę od słońca otwartą). Dostałem kwit po trzech miesiącach, gdybym wskazał siebie, stracił bym prawko na 3 miechy (przekroczenie ponad 50km/h w zabudowanym), więc wybrałem przyznanie się do tego, że to moja fura, ale odmowę wskazania osoby za kółkiem, za to zgodnie z kodeksem jest 500zł bez punktów, więc czekałem na mandat...
... po trzech miesiącach przyszedł, ale nie mandat, a wezwanie na sprawę od ITD, więc dzwonię, pytam-
- "... itd ma obowiązek ustalić kto w takiej sytuacji jechał pojazdem, albo się Pan przyznaje, albo proszę kogoś wskazać, bo jak nie to sąd i prośba o udostępnienie wizerunku"
No i Mircy, co robić? Jak żyć, żeby nie stracić prawka? Jeden pomysł - zwolnienie lekarskie na czas sprawy (wystarczy zwykłe L4 od lekarza do pracy?) i odwlekać aż się przedawni : )
drugi pomysł, wskazać osobę zza granicy np. zza uralu, albo kogoś kto ma prawko i nie jeździ i zgodzi się poświadczyć, że wtedy jechał ( ͡º ͜ʖ͡º) no ale nie mam nikogo takiego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta co w takiej sytuacji byście zrobili? ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
#prawo #prawojazdy #kodeksdrogowy
@Mirkowy_Annon: Po #!$%@??
@eicke: Młody byłem, głupi, żałuje : (
@miedyl: byłem po dachowaniu ( ͡º ͜ʖ͡º) teraz sprawa jest prosta- jak utrzymać lejce.
@shaelix92: Papug mówi to samo: "cokolwiek powiesz, nie mów, że to Ty" ; D
Ja bym to olał, tylko konsultowałem się z kolegą który zajmuje się detektyweistyką i potwierdził mi, ze są metody np. antropolog do określenia czy soba na zdjęciu (z widoczną połową mordy) to dana osoba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Boje się, że przybiją mi to bez mojej
@Koliat: chyba też musiał bym od nowa robić prawko
@Mirkowy_Annon: Zdroworozsądkowa część mojej głowy też tak myśli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale patrząc na to jak funkcjonuje to państwo, sam wiesz... wiele rzeczy nie ma tu sensu
@xetrov: przecież się nie kłocę, tylko bronie lejec ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@shaelix92: Dzięki Mirasku, tego było mi trzeba ( ͡º ͜ʖ͡º) Masz rację, nie będzie ITD pluł nam w twarz. Dzięki, cześć!
w ogóle itd może cię przesłuchiwać?