Aktywne Wpisy

maikeleleq +2
Ilu z was zainwestowało konkretnie w swoje hobby? Uwielbiam robić fotki, jest to serio moja pasja, mam sprzęt lecz czuję że już mnie ogranicza, jednak gdybym chciał już przejść na wyższą półkę muszę wyłożyć przynajmniej 8 tysięcy… Jakby kasa nie jest dużym problemem lecz jakoś ciężko mi aż tak w siebie zainwestować (chce chociaż dorabiać na fotografii), dziewczyna mnie przekonuje żebym się nawet nie zastanawiał tylko kupował i działał ale jakoś kręc

Jednocześnie Prezes był znany Geraldowi Birgfellnerowi od lat jako premier polskiego rządu, wieloletni poseł na Sejm RP, przewodniczący partii rządzącej i jeden z najważniejszych polityków w kraju, cieszący się nienaganną reputacją. Ponadto bliskie więzi rodzinne łączące go z Jarosławem Kaczyńskim były dla niego niekwestionowaną gwarancją, że wszystko, co mówi Jarosław Kaczyński, jest prawdą i że złożone przez niego obietnice zostaną spełnione. Faktami, które utwierdziły go w tym przekonaniu, było to, że plany opisane przez Jarosława Kaczyńskiego były natychmiast spełniane. Był świadkiem, że wszystkie polecenia Jarosława Kaczyńskiego były wykonywane przez organy fundacji, jak również spółki Srebrna. To Jarosław Kaczyński podejmował decyzje i przekazywał je właściwym osobom w organach fundacji i spółki w formie poleceń”.
http://wyborcza.pl/7,75398,24409740,tasmy-kaczynskiego-tak-prezes-pis-lamie-prawo.html#s=BoxWyboMT
http://wyborcza.pl/7,75398,24410232,tasmy-kaczynskiego-ujawniamy-szczegoly-doniesienia-austriackiego.html#s=BoxWyboImg4
#polityka #biznes #pis #aferaktower #ktower #aferasrebrna #bekazpisu #neuropa
socjalizm to społeczna własność środków produkcji
nie wiem, nie wiem
@Formbi: Ani trochę, mylisz to pojęcie z uwłaszczeniem środków produkcji.
Właściwa definicja (za Wiki:)
Czym innym jest kontrola społeczna gospodarki, a czym innym jest własność środków produkcji.
@xandra: a gdzie PiS prowadzi działalność gospodarczą?
@Ogar_Ogar: 30% zysków z działalności developerskiej, dzięki kredytowi uzyskanemu po przez partyjne koneksje z banku państwowego, fundacji, którą de facto kieruje sam Prezes to niby co jest? xDDD
Prawda jest taka, że Kaczyński przez lata szukał układów i układzików, a zbudował swój własny... I tylko Jaki pokrzyżował mu plany swoją koszmarną porażką w wyborach. Może to i lepiej, bo inaczej
1. Prezes partii rządzącej jednoosobowo podejmuje kluczowe decyzje w imieniu prywatnej spółki, której nie jest ani właścicielem, ani prezesem, ani żadną inna decyzyjną osobą. Na jakiej podstawie on prowadzi jakiekolwiek negocjacje?
Kim on jest dla tej firmy. Wielokrotnie w stosunku do spółki "Srebrna" odnosi się per "my", "nas" itp.
Kto to są "my"? Partia? CBA od razu powinno tam wjechać w celu ustalenia co tam się dzieje.
@czupek: No i to jest właśnie problem Polski i jej obywateli, że mają w dupie za przeproszeniem kto i jak rządzi. Głosują na tego co najwięcej obieca, a jak już coś spełni z tych obietnic są uhahani po pachy... Zero świadomego wyboru, pilnowania swoich kandydatów, rozliczania ich z obietnic, obecności w Sejmie i
@czupek:
@czupek: No i w tym momencie dalsza rozmowa z Tobą nie ma sensu. Dałeś się kupić jak... tu sobie dopowiedz.