Wpis z mikrobloga

Czym jest "kapiszon"? Otóż Słońce Naszego Narodu, Pierwszy Sekretarz jedynej słusznej partii socjalistycznej przyznaje na taśmach, że on jak i partia reprezentuje interesy spółki Srebrna. Szkopuł w tym, że partia nie może kierować komercyjną spółką, zabrania jej tego art. 24 ustawy o partiach politycznych zakazujący działalności gospodarczej. To nie są jakieś tam paragrafy, tylko kluczowe zapisy dla ochrony demokratycznego państwa przed korupcjogenną działalnością na styku polityki i biznesu. Ich łamanie tworzy z demokracji system oligarchiczny, czyli innymi słowy prowadzi to do rządów dyktatorskich.

Jednocześnie Prezes był znany Geraldowi Birgfellnerowi od lat jako premier polskiego rządu, wieloletni poseł na Sejm RP, przewodniczący partii rządzącej i jeden z najważniejszych polityków w kraju, cieszący się nienaganną reputacją. Ponadto bliskie więzi rodzinne łączące go z Jarosławem Kaczyńskim były dla niego niekwestionowaną gwarancją, że wszystko, co mówi Jarosław Kaczyński, jest prawdą i że złożone przez niego obietnice zostaną spełnione. Faktami, które utwierdziły go w tym przekonaniu, było to, że plany opisane przez Jarosława Kaczyńskiego były natychmiast spełniane. Był świadkiem, że wszystkie polecenia Jarosława Kaczyńskiego były wykonywane przez organy fundacji, jak również spółki Srebrna. To Jarosław Kaczyński podejmował decyzje i przekazywał je właściwym osobom w organach fundacji i spółki w formie poleceń”.

http://wyborcza.pl/7,75398,24409740,tasmy-kaczynskiego-tak-prezes-pis-lamie-prawo.html#s=BoxWyboMT

http://wyborcza.pl/7,75398,24410232,tasmy-kaczynskiego-ujawniamy-szczegoly-doniesienia-austriackiego.html#s=BoxWyboImg4

#polityka #biznes #pis #aferaktower #ktower #aferasrebrna #bekazpisu #neuropa
Pobierz xandra - Czym jest "kapiszon"? Otóż Słońce Naszego Narodu, Pierwszy Sekretarz jedynej...
źródło: comment_mZQNzSnEu0BLX5frHkaNio6MHjc5VDnV.jpg
  • 68
@xandra:

To jest socjalizm.

socjalizm to społeczna własność środków produkcji

Tyle, że PiS nie wygra wyborów, bo Prezes właśnie go totalnie skompromitował, a opozycja już się tym zajmie ( ͡º ͜ʖ͡º)

nie wiem, nie wiem
@xandra: Niestety to nie jest ani trochę pewne że PiS właśnie przegrał wybory, patrząc na stado baranów które tą partię wybrało. Brak realnej opozycji w parlamencie skutecznie utrudnia właściwe nagłośnienie sprawy i jej zrozumienie przez większość ludzi, a szczególnie przez najtwardszy elektorat.
socjalizm to społeczna własność środków produkcji

@Formbi: Ani trochę, mylisz to pojęcie z uwłaszczeniem środków produkcji.
Właściwa definicja (za Wiki:)

Socjalizm - doktryna gospodarcza postulująca upowszechnienie świadczeń socjalnych i poddania gospodarki kontroli społecznej (poprzez instytucje państwowe, samorządowe, korporacyjne lub spółdzielcze). Częścią wspólną wszystkich odmian socjalizmu jest (częściowe lub całkowite) odrzucenie idei kapitalizmu oraz promowanie idei sprawiedliwości społecznej.

Czym innym jest kontrola społeczna gospodarki, a czym innym jest własność środków produkcji.
@Stricte89: Ale kto my? Ja nie identyfikuję się do końca z żadną partią. Dla mnie politycy to kłamcy, ale skoro już jakieś prawa w państwie obowiązują, to obowiązują one wszystkich bez wyjątku, bo inaczej nie miało by to sensu.
Prawda jest taka, że Kaczyński przez lata szukał układów i układzików, a zbudował swój własny... I tylko Jaki pokrzyżował mu plany swoją koszmarną porażką w wyborach. Może to i lepiej, bo inaczej
Pobierz xandra - @Stricte89: Ale kto my? Ja nie identyfikuję się do końca z żadną partią. Dla...
źródło: comment_NFohSrLYXZIitFdIXRZSRbA6PzWbg2Oh.jpg
@xandra: Wytłumacz mi, ciężko pracującemu człowiekowi, ojcu 3 dzieci, mającemu pensje 2,2k zł na rękę w Polsce B, co takiego się stało ? Co mnie obchodzi jakiś budynek w Warszawie ? Kredyt ? Kredyt trzeba spłacić, chyba logiczne, c`nie ?
@czupek: Proszę, w punktach:

1. Prezes partii rządzącej jednoosobowo podejmuje kluczowe decyzje w imieniu prywatnej spółki, której nie jest ani właścicielem, ani prezesem, ani żadną inna decyzyjną osobą. Na jakiej podstawie on prowadzi jakiekolwiek negocjacje?
Kim on jest dla tej firmy. Wielokrotnie w stosunku do spółki "Srebrna" odnosi się per "my", "nas" itp.
Kto to są "my"? Partia? CBA od razu powinno tam wjechać w celu ustalenia co tam się dzieje.
@xandra: A jaki to ma wpływ na moje bytowanie od 1 do 1 ? Pan PiS dal mi 1000 zł co miesiąc dla moich bobasków. Za PO tego nie było. Jak PO nagrywali to było jasno powiedzane - "za 6k pracuje tylko złodziej" - ja pracuje za 2,2k

Ja tutaj robię "roleplay" prostego człowieka, który nie ma czasu, ochoty i rozumu by się zastanowić nad tym.

@czupek: No i to jest właśnie problem Polski i jej obywateli, że mają w dupie za przeproszeniem kto i jak rządzi. Głosują na tego co najwięcej obieca, a jak już coś spełni z tych obietnic są uhahani po pachy... Zero świadomego wyboru, pilnowania swoich kandydatów, rozliczania ich z obietnic, obecności w Sejmie i
@xandra: ale dostał ten kredyt czy nie? wiesz w ogóle na jakich zasadach robi się scoringi kredytowe do takich wielkich inwestycji? wynika z tego że nie masz bladego pojęcia. koło takiego biznes planu biega sztab ludzi z banku robiąc wszelkie możliwe analizy inwestycji, zyskowności, przepływu ludzi itd. do tego na całości jest ustalone zabezpieczenie hipoteczne kredytowanego budynku. czytałem że rentowność z budynku została wypunktowana na 7 mln zł miesięcznie samego przychodu.