Aktywne Wpisy
asustic +5
BMW ...czemu nie jestem zdziwiony,babka miała jeszcze pretensję że ją #!$%@?łem,a te dwa miejsca po bokach były wolne jak parkowała (mój to biały).
#bmw #rozowepaski #samochody #pdk
#bmw #rozowepaski #samochody #pdk
R2D2_z_Sosnowca +427
Słyszałem, że nie powinienem wrzucać tu zdjęć dzieci bo „to nie forum dla matek” dlatego wrzucam. Sorka ale słaby jestem w dominujących pato-trędach z mirko a jedyne co potrafię to chodzić z tym gościem po parkach. Dlatego dziś Hop Lake Park, Middlebury #connecticut #r2d2zwiedza #natura
Uważam że 3,7 miliona euro za takiego zawodnika jak Żurkowski to cena promocyjna. Skoro Arkadiusz Reca i Sebastian Walukiewicz kosztowali aż 4 miliony, to ciężko uznać taką kwotę za "Zupę" jako korzystną. Być może jestem uprzedzony, bo uważam Szymona za jeden z największych talentów w tym kraju. Facet ma ogromny potencjał jako rasowy defensywny pomocnik, zresztą już jakiś czas temu nawoływałem żeby dostał szansę w kadrze seniorskiej kosztem Grzegorza Krychowiaka. To że pomocnik Górnika opuści Ekstraklasę było oczywiste, ale mimo wszystko liczyłem na kierunek francuski, gdzie szanse regularnej gry są dużo większe, a również można szybko się wypromować. Swoją drogą nie trafia do mnie argumentacja że Polacy są mniej wartościowi od Chorwatów, bo zawodzą w nowych klubach. Czy przykłady Piątka albo Bednarka nie świadczą o tym że w Polsce można znaleźć sensownych zawodników? Dlaczego Piątek nie sprawił że cena Żurkowskiego podskoczyła, a niepowodzenie panów Simunovicia, Brekalo, Coricia i Benkovicia nie zmniejsza zainteresowania chorwackimi piłkarzami?
Fiorentina w tym momencie zajmuje 9 miejsce w Serie A, co oznacza brak awansu do europejskich pucharów. Jeśli tak się utrzyma do ostatniej kolejki, to wątpliwe by szkoleniowiec stosował jakąś poważniejszą rotację w następnym sezonie. Widzę więc trzy możliwe scenariusze.
1) Żurkowski wchodzi do zespołu z wysokiego C, od pierwszego treningu pokazuje że nie przyszedł siedzieć na ławce i nie ma żadnych kompleksów przed reprezentantem Włoch, Francji czy Danii. Szybko udowadnia że warto w niego stawiać kosztem takiego Hameda Traore (mimo że Fiorentina już zaciera ręce że zarobi na nim powyżej 20-30 milionów).
2) Żurkowski zostaje szybko wypożyczony do słabszego zespołu Serie A gdzie może się ogrywać do czasu aż Fiorentina w międzyczasie pozbywa się któregoś ze środkowych pomocników, jednocześnie nie sprowadzając nikogo nowego.
3) Żurkowski ląduje na ławce rezerwowych i zalicza pojedyncze epizody.
Sercem jestem za Szymonem i wiem że da z siebie wszystko, ale rozum podpowiada że czeka go bardzo ciężkie wyzwanie. Musi pamiętać o tym że kluczowa dla rozwoju będzie regularna gra. Sam transfer do Fiorentiny to dopiero początek. Mam nadzieję że za kilka lat nie będzie żałował tej decyzji.
#zurkowski #futbol #ekstraklasaboners #pilkanozna #sport
Ale najpierw usuń konto.
Komentarz usunięty przez moderatora