Wpis z mikrobloga

Szukając zajęcia przed ostatnim egzaminem w tej sesji (ile można powtarzać jedno i to samo, jestem z tych, co nie zaczynają noc przed ( ͡ ͜ʖ ͡) ) postaram się wrzucać jakiś ciekawy content pod tagiem, powiedzmy, #mikrophysio <= nóż widelec może się rozwinie w fajną bazę ciekawostek, porad, zastosowań, artykułów związanych z szeroko pojętym treningiem, modną jak nigdy teraz fizjoterapią, fizjologią treningową, dietą oczywiście ( #fullborsukworkout dołączę do inicjatywy) i innych pierdół.
Oczywiście bardziej będzie to rodzaj wiedzy, która z mniejszą trudnością trafi do Mirków, bo suche definicje z Konturka, Bochenka, Degi czy innych szamanów nie przemówią 99% osobom stąd.

Będzie miło, jak też pod postami znajdzie się rozwinięta dyskusja z realnymi argumentami, więc kołcze, artykuły i pubmedy w dłoń - oraz - sami dorzucicie coś od siebie co uznacie za stosowne.

Na rozgrzewkę wrzucam świeżą ikonografikę odnośnie rolowania i obszerniejsze opracowanie sprzed dwóch lat, które w zasadzie dalej jest aktualne:

https://www.scienceforsport.com/foam-rolling/

Na dysku u siebie mam też spory zasób artykułów i badań z różnych dziedzin, głównie amerykański język, miałem kiedyś plany robić z tego streszczenia żeby się z tym dzielić, nie wyszło, to może teraz mi się zachcę ¯\_(ツ)_/¯

#mikrophysio #mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #fizjoterapia #nauka
Poemat - Szukając zajęcia przed ostatnim egzaminem w tej sesji (ile można powtarzać j...

źródło: comment_jptTUW8tIB6IooaPXVoMNMxjXSNmq1uX.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz