Aktywne Wpisy
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirki, potrzebuję waszej perspektywy. Jestem różowym paskiem i chciałabym zacząć szukać faceta ale coś mnie blokuje. W dzieciństwie byłam wyśmiewana z powodu biedy i zbieractwa mojej matki. Ja teraz zarabiam całkiem dobrze, zbieram na wkład własny i obecnie wynajmuje sama mieszkanie.
Problem w tym, że mieszkanie to trochę standard PRL. Nie chcę go zmieniać bo to świetny deal, a teraz oferty z takim samym standardem to ponad
#logikarozowychpaskow #zwiazki
Mirki, potrzebuję waszej perspektywy. Jestem różowym paskiem i chciałabym zacząć szukać faceta ale coś mnie blokuje. W dzieciństwie byłam wyśmiewana z powodu biedy i zbieractwa mojej matki. Ja teraz zarabiam całkiem dobrze, zbieram na wkład własny i obecnie wynajmuje sama mieszkanie.
Problem w tym, że mieszkanie to trochę standard PRL. Nie chcę go zmieniać bo to świetny deal, a teraz oferty z takim samym standardem to ponad
CnaaX +2
#raspberrypi #elektronika #majsterkowania #diy #technologia #forbot
@radekrad: to ja już wolę to drugie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Papasanbaba: Widocznie przemysł tego nie potrzebuje, ale za to jest więcej eMMC ʕ•ᴥ•ʔ
A chciałem użyć RPi CM do budowania czegoś customowego w smarthome. Klasyczne RPi odpada bo jest problem z SD-corruption i po kilku miesiącach przestaje mi system wstawać :< i może EMMC by dało radę dłużej
też miałem problemy z kartą SD, ale odkąd kupiłem jakąś markową kartę z gwarancją "livetime", to jak ręką odjął - już ponad rok bez problemu! Pewnie dłużej, ale mój munin zbiera statystyki przez rok.
Mało tego - dodam, że mam swapa na tej karcie i daje radę.
Komentarz usunięty przez autora
moja karta to:
SanDisk microSDHC 32GB class 10 SDSDQXN-032G-FFPA
man:0x000003 oem:0x5344 name:SL32G hwrev:0x8 fwrev:0x0
zaraportowana na stronce jako OK przez rico 31 Dec 2014
@Forbot - może zapodacie jakiś artykuł albo wpis na mirko na ten temat. z tego co mi wiadomo sporo ludzi narzeka na to, że malinka zabija karty. Wasz artykuł mógłby ostrzec nabywców przez kartami z "czarnej listy"
@radekrad: to nie standardowa malina, tylko wersja developerska, na Pi4 dalej czekamy
@henk: tak wiele tematów, a tak mało czasu na pisanie (╯︵╰,)
W tym temacie ciekawostką są jeszcze klasy A2: Karty SD Class A2 – lepsze nośniki danych dla Raspbiana?