Wpis z mikrobloga

@JanDzbann: jaki silnik? te starsze laguny II i megane II z 1.9 dci to podobno porażka, ja mam Megane III z 1.6 dci, brat kupił lagune z 2.0 dci ale jeszcze bez fabrycznego dpf i też wszystko bangla. Wuja ma Scenica 1.6 benz i też wszystko bez zarzutu. Nic się nie p------i, a serwisujemy u mechanika który wcześniej robił w ASO renault.
  • Odpowiedz
  • 0
@DoomsDayHellno
Trójkąt jest tak daleko jak to mozliwe, to wyjazd z innej drogi wiec nie chcialem zabierać innym miejsca do rozpędu.
Chyba coś ze sprzeglem, pol roku temu wymienione wszystko, 950 pln.
  • Odpowiedz
  • 5
@piotr-kolakowski samochód kupiony od mojego szefa, takze pochodzenie znane. Nie żałował na naprawy, jak kupowałem technicznie igła.
Mam takie podejście ze samochód nie jest dla mnie wyrazem statusu. Nie musi wyglądać, moze byc podrapany brudny - luz. Natomiast chce aby był sprawny technicznie i w miarę bezpieczny, dlatego nie oszczędzam na naprawach i mechanikach.
  • Odpowiedz
@JanDzbann: Kupno używanego samochodu to loteria, miałem w rodzinie kilka samochodów ze stajni Renault - z żadnym nie działo się nic poważnego, równie dobrze mogłeś trafić na VW i mieć podobne problemy^^
  • Odpowiedz
@JanDzbann: Wytrzymałem z Megane II 2004 1.5dci 9 miesięcy. Daj Pan spokój. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Trochę z mojej winy bo nie sprawdziłem dokładnie przed zakupem. Ale kupowane "od znajomego". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Rinter
Też serwisuje u gościa co wczesniej był w ASO renault, wiekszosc czesci ktore montuje to oryginały.
Ale Renault zaskakuje i s-------i sie prawdopodobnie cos na co byś nie wpadł, w tym wypadku chyba skrzynia biegów.
  • Odpowiedz
@JanDzbann: Skoro coś ze sprzęgłem a sprzęgło było robione to może być wina mechanika, albo wadliwej części. Nie ma co z góry narzucać że renault to zło. Sam mam styczność z renault i francuzami i działa jak każde inne auto. W każdym coś się może popsuć.
  • Odpowiedz
@Traviu: Bo miałeś sławny 1.5. Niestety niektóre silniki po iluś latach to już podwyższone ryzyko zakupu. To samo dotyczy silnika 1.9DCI 120KM. Wersje PB oraz 2.0DCI w renault są ok.
  • Odpowiedz
@Pio23: Tylko jak kupowałem 1.5dci to zobaczyłem, że ten silnik jest w wielu markach- dacia, nissan, a nawet w mercach (A klasa to nie merc, wiem). Trochę znajomych na tym jeździło i było ok. Silnik jak silnik ale osprzęt c-----y. U mnie było wszystko naraz: wtryski, turbina, sprężarka klimy, jakieś korbowody itd.
Jak dostałem listę co jest do wymiany po zrobionej już wcześniejszej wymianie połowy auta (władowałem chyba 5k naraz
  • Odpowiedz