Aktywne Wpisy
Raum +415
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +89
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Na 1 lutego zaplanowaliśmy kilka zmian w Regulaminie, o czym - zgodnie z umową - informuję Was z wyprzedzeniem.
1. Wprowadzimy nową stawkę 1,20 zł za wystawienie przedmiotów używanych o wartości powyżej 1000 zł w kategoriach: Części samochodowe, Części do maszyn, Części do innych pojazdów, Części i akcesoria motocyklowe, Akcesoria samochodowe (z wyłączeniem podkategorii Elektronika samochodowa).
2. Obniżymy stawkę z 1,20 zł do 1 zł za wystawienie przedmiotów używanych o wartości powyżej 1000 zł w kategoriach: Silniki kompletne, Kompletne skrzynie, Mosty, Dyferencjały.
3. Zwiększymy prowizję od sprzedaży z 4% na 4,5% w kategorii Smartfony i telefony komórkowe.
4. Zwiększymy prowizję w kategoriach: Agregaty prądotwórcze, Bruzdownice, Frezarki, Gwoździarki, Lutownice, Mieszarki, Myjki ciśnieniowe, Młotowiertarki, Młoty udarowe, Młoty wyburzeniowe, Odkurzacze piorące, Odkurzacze przemysłowe, Opalarki, Ostrzałki, Pistolety do kleju, Pistolety do pianki, Pistolety do silikonu, Pistolety malarskie, Piły i pilarki, Przecinarki do glazury, Przyrządy miernicze, Radia budowlane, Spawarki, Sprężarki i kompresory, Strugi, Szlifierki i polerki, Urządzenia czyszczące, Wciągarki, Wiertarki, Wiertnice, Wkrętaki, Wkrętarki, Wyrzynarki, Zakrętarki udarowe, Zgrzewarki, Ściski zmienimy wysokość prowizji od sprzedaży z 6% na:
- 7% dla przedmiotów do 100 zł
- 7 zł + 6% od nadwyżki powyżej 100 zł dla przedmiotów droższych
5. Zwiększymy opłatę za cenę minimalną - wyniesie ona 10% ceny minimalnej (aktualnie ta opłata to 5%, nie mniej niż 5 zł, nie więcej niż 50 zł).
6. Zwiększymy opłatę za Monety - wyniesie ona 1,23 zł za jedną Monetę (aktualnie 1,00 zł).
7. Wprowadzimy też szereg drobnych zmian: ułatwimy wspólne korzystanie z jednego konta Allegro przez małżonków, doprecyzujemy zapisy dotyczące sposobu rozwiązania umowy z Allegro. Szczegóły (wraz z plikiem PDF z dokładnym wyszczególnieniem zmian) znajdziecie w oficjalnej zapowiedzi w Aktualnościach już jutro.
#allegro #smart #alledrogo