Wpis z mikrobloga

@TheOneAndOnlyacidjimbo ja często rozkminiam jaki dopamina ma wpływ na nasze życie, a raczej jak mózg reaguje na jej poziom.
no bo taki murzynek z kółkiem na kijku, w momencie jak sobie tam jest bezpi3czny i ma co jeść, to jesf tak samo zadowolony jak ten bananowy kanadyjczyk. Ale murzynek pogra godzine na starym plejaku i na kijek juz nawet nie spojrzy. Tu chyba jest pogrzebany kluczyk do skrzynki ze szczęściem. Umiejętność
  • Odpowiedz
dzieki nim stalem sie duzo bardziej empatycznym, wrazliwszym i lepszym czlowiekiem.

@TheOneAndOnlyacidjimbo: Tak tylko, że z czasem będziesz musiał brać ich coraz więcej i częściej by być choć trochę i przez chwilę empatycznym człowiekiem. Reasumując - na dłuższą metę ćpanie jest głupie. :)
  • Odpowiedz
@darkheavy1:

Ja mam znajomych co cisną 10 lat już, żaden z nich nie jest wrakiem - wyższa edukacja ukończona, dobrze płatne i odpowiedzialne stanowiska, rodziny pozakładane. Takie gadanie, że jak ćpasz=wrak za kilka lat, to możesz dzieciom w podstawówce opowiadać xD Jak ktoś nie ma umiaru, to nie jest to wina u----i, tylko charakteru.

@TheOneAndOnlyacidjimbo:

Mnie ćpanie wyciągnęło z ostrej depresji, gdybym nie spróbował grzybów w wieku 18
  • Odpowiedz
@ruszka: Wiem, że można ćpać i normalnie żyć, ale gość wali kode i codziennie pali zioło. Według mnie to jest niszczenie siebie i jak tak dalej będzie robić to dobrze na tym nie wyjdzie.
  • Odpowiedz
Umiejętność wyznaczwnia sobie prostych i osiągalnych celów, jako takich dzwigien z dopaminą. Ale to już było w takim banale coś tam żeby sie umiec cieszyc malymi rzeczami jakis grazynacore

@Fukmistrz: Potwierdzam, odkąd obniżyłem wymagania wobec życia (i przestałem podglądać ludzi latających do ciepłych krajów na Instagramie) stałem się szczęśliwszy. Np wczoraj spontanicznie nap[rawiłem sobie wszystkie powyrywane kontakty i włączniki świateł i sprawiło mi to ogromną satysfakcję ( ͡° ͜
  • Odpowiedz