Wpis z mikrobloga

@Utiopa: Gdzie nie spojrzę, czy mirko, czy grupy na FB, czy fora to jest pojazd na laravela. Nie wiem ile w tym merytoryki, ale kiedyś wszyscy tak mówili o jPortalu (taki cms, był dziurawy jak sito).
@NieUsune: a dał Ci ktoś konkretne argumenty za tym, że Laravel jako framework jest całościowo zły? To kupa bardzo dobrze napisanego kodu, łącznie z DI. Poza tym - Ty porównujesz jakiś jPortal do frameworka, który jest używany cześciej niż Symfony (tylko w polsce jakąś bojówkę chyba to symfony opłaca).
@Utiopa: tak, oczywiście, ze padały jakieś argumenty (chociaż takie moznaby pewnie dla symfony i każdego innego frameworka znaleźć). Tak czy inaczej ja do tej krytyki podchodzę z przymruzeniem oka.
@NieUsune: Facades i Eloquent. Najczęstsze zarzuty przeciwko Laravelowi - facades pozwalają na zbyt dużo, nie są limitowane. Eloquent jako ORM, jest bardzo prosty w użyciu ale pod jego maską dzieje się sporo magi - jak coś bardziej zaawansowanego się #!$%@?, ciężko czasem do tego dojść.
@thcluboy: @mariecziek: @Utiopa: @NieUsune: mam dużą styczność z dwoma frameworkami i bardzo często pisząc w jednym zastanawiam się jakbym to ogarnął w drugim... Niektóre rzeczy z laravela bardzo ułatwiają pracę i są spoko do stworzenia czegoś na szybko ale... fasady ( ͡° ʖ̯ ͡°) jak ktoś nie ma pojęcia jak używać może sobie ładny burdel narobić czy testowanie ich, dwa eloquent, spróbujcie sobie napisać