Wpis z mikrobloga

Jestem przerażona.
Wściekła, paskudnie smutna i przerażona.
Impreza, która miała jednoczyć, stała się teraz symbolem tak okrutnego morderstwa na oczach ludzi, kamer, całego kraju.
Ten człowiek wyszedł sobie z domu, jak codzień, z dobrą myślą, z optymistycznym nastawieniem, chciał uczestniczyć w akcji #wosp, być razem z ludźmi, przemówić do nich, być razem z nimi.
Wyszedł z domu, w najsmielszych myślach nie przypuszczając, ze już nigdy do niego nie wróci...
Widząc te wszystkie wysrywy na wykop nie mogę uwierzyć, ze w tak wielu z was tyle jadu, zła... To był taki sam człowiek, jak wy.
To smutne, jak bardzo ludzie stali się obojętni, apatyczni.
Najbardziej szkoda mi jego rodziny, dla nich nie był prezydentem tylko mężem, ojcem, synem.
Wyrazy współczucia wszystkim bliskim, przeżywam to rowniez bardzo mocno.

#gdansk #wosp2019 #adamowicz
  • 18
  • Odpowiedz
@nytro: to tylko mnie uświadamia że wykop to teraz roczniki 10-15 lat i poziom spadł do zera. Czas już się tu nie udzielać i nie karmić troli. Dzieci od patostremow zjadły te strone, poziom od 2 lat to tragedia.
  • Odpowiedz
@nytro: tych ludzi co sączą jad w takich sytuacjach powinno się ścigać i oddawać pod szczegółowe badania psychiatryczne, mam obawy, że nie są to ludzie zdolni do życia w społeczeństwie...
  • Odpowiedz
@nytro: Kto wypowiadając takie słowa

Jesteście kochani. Gdańsk jest najcudowniejszym miastem na świecie.

Mógłby pomyśleć, że za kilka sekund wydarzy się coś takiego. To w jakim miejscu się to zdążyło i jak brzmiała jego przemowa przeraża i smuci mnie najbardziej.
  • Odpowiedz
@nytro: U mnie na lokalnym portaliku burmistrz mojego miasta wyraził parę słów solidaryzując się z Adamowiczem. poziom #!$%@? w komentarzach sprawił, że żenadometr wywaliło mi na maxa. Serio? nawet w obliczu tragedii przerzucać się gównem?
  • Odpowiedz
@nytro: myślałem nad tym dzisiaj, że ja też tak - jak miliony innych Polaków - rano wstaję, idę do pracy czy gdziekolwiek i nawet nie wiadomo czy do tego domu się wróci.
"Później posprzątam, potem wyniosę śmieci" a potem nie nadchodzi bo jakiś idiota z nożem zaatakuje cię w sumie za nic, "bo tak". #!$%@? akcja.
To tylko pokazuje jakie życie jest kruche
  • Odpowiedz
@nytro: Wykop obecnie skupia pełno dysfunkcyjnych ludzi, ale nadal nie jest to większość. Po prostu ich przebrzydłe i odczłowieczone postępowania najbardziej rzucają się w oczy, co tworzy taki obraz ogółu.
  • Odpowiedz
@nytro: no pewnie wyszedł z domu jak również ci którzy wsiedli do auta i chwilę później ktoś w nich wjechał z naprzeciwka i nie przeżyli, co za logika, miał codziennie sobie myśleć że to jego ostatni dzień ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
To smutne, jak bardzo ludzie stali się obojętni, apatyczni.

@nytro: Kto jest obojętny i apatyczny? Bo cały kraj żyje tą informacją. Ludzie prześcigają się w kondolencjach. A opozycja odmówiła wspólnego marszu, żeby pokazać, że jednak jest jakaś zgoda i nie ma takiej nienawiści.
Media obecnego reżimu z kolei od dawna przebijają komunistyczne w sianiu nienawiści do wroga.
  • Odpowiedz