Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +740
Dzisiaj jest wreszcie ten dzień kiedy przychodzę do biura, pakuję swoje rzeczy i #!$%@? raz na zawsze.
Nikt nawet nie wie, że rzucam tę robotę. Magia polega na tym, że nie chcieli przez 6 lat dać mi umowy o pracę więc rzucam tą śmieciówkę w trybie natychmiastowym (。◕‿‿◕。)
Nie zamierzam się bawić w pisanie past "jestem jedynym co umie X" chociaż faktem jest że jestem
Nikt nawet nie wie, że rzucam tę robotę. Magia polega na tym, że nie chcieli przez 6 lat dać mi umowy o pracę więc rzucam tą śmieciówkę w trybie natychmiastowym (。◕‿‿◕。)
Nie zamierzam się bawić w pisanie past "jestem jedynym co umie X" chociaż faktem jest że jestem
reddin +470
Białym samochodem jechał prawdopodobnie napruty (z zakazem prowadzenia pojazdów).
Czerwonym, po chodniku. Jechał 4 latek.
Czterolatek poleciał LPR do szpitala w stanie ciężkim, jego rodzice też ucierpieli.
Ten z białego pojechał na krew, bo odmówił badania alkomatem.
#polskiedrogi #samochody #kierowcy #policja
Czerwonym, po chodniku. Jechał 4 latek.
Czterolatek poleciał LPR do szpitala w stanie ciężkim, jego rodzice też ucierpieli.
Ten z białego pojechał na krew, bo odmówił badania alkomatem.
#polskiedrogi #samochody #kierowcy #policja
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jestem na większym ZUS. Nie mam kosztów.
Zakładam że pracuje cały rok dla tego samego pracodawcy za tą samą kwotę, więc co wypłate sobie odliczam 32%.
15k netto.
Zdrowotne - 319.84zł
Społeczne - 778.14zł
Chorobowe - 65.31zł
SUMA - 1 164.39zł
========
Podatek (skala)
18% - 7 127.33zł * 18% = 1 282.92zł
32% - 6 709.28zł * 32% = 2 146.97zł
SUMA - 3 429.89zł
Fundusz pracy - 65.31zł
==========
DO RĘKI - 15 000 - 1 164.39 - 3 429.89 - 65.31 = 10340.41
Dobrze to przeliczyłem, czy źle?
#praca #pracbaza #zus #pytanie #kiciochpyta #podatki #dzialalnoscgospodarcza mam jednoosobową działalność gospodarczą, #programowanie here
Poza tym masz do wyboru w tym kalkulatorze podatek 32%