Aktywne Wpisy
skeeto666 +29

fervi +450
CDA Premium na 90 dni czeka na Was ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polska to bardzo fajny kraj i często zapominamy o tym. UE to zbiór często fajnych krajów - może nie tak jak Polska, ale nie można mieć wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niestety od jakiegoś czasu słychać ględzenie, że Polska to syf, kiła i mogiła, Europa też i trzeba rozwalić to wszystko i liczyć, że może jakoś to będzie.
A ja
Polska to bardzo fajny kraj i często zapominamy o tym. UE to zbiór często fajnych krajów - może nie tak jak Polska, ale nie można mieć wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niestety od jakiegoś czasu słychać ględzenie, że Polska to syf, kiła i mogiła, Europa też i trzeba rozwalić to wszystko i liczyć, że może jakoś to będzie.
A ja
źródło: obraz
Pobierz

Tak tylko przypomnę, że to rzekomo ściana komory gazowej w Auschwitz. Problem w tym, że te komory zostały przez Niemców rozebrane przed końcem wojny i przerobione na schrony przeciwlotnicze.
To co dziś się ogląda -- to rekonstrukcje, a rzekomy ślady drapania ścian -- to inwencja twórcza rekonstruktorów a nie ślady walki o życie.
To NA PEWNO nie miało żadnego znaczenia - tak było nie zmyślam.
źródło: comment_9KkpfTruyM6Q8NQckgLxg2xvxLwEjsP3.jpg
PobierzCelem Niemiec było przejęcie CAŁEJ Europy - no ale akurat Szwajcarii nie? xD
"Ej chłopaki r------e*y całą Europę, ale Szwajcarię zostawimy w spokoju, bo fajnie się tam jeździ na nartach i trzymamy tam pewien procent naszego zrabowanego złota co nie?"
Były, ale stanowiły cel strategiczny -- zapewniały obejście linii Maginota równiną. I to szybkie, żeby wykorzystać element zaskoczenia.
@blogger:
Nie, nie było planem zajęcie całej Europy. To jakaś kolejna bzdura.
A na pewno nie na początku wojny.
Jeśli kiedykolwiek zdecydowaliby na zaatakowanie Szwajcarii -- to dopiero po podbiciu Francji, Niemiec i Rosji -- na pewno nie na początkowym etapie wojny.
Nie bardzo wiem, co to ma do rzeczy.
Naziści chyba wiedzieli, że mają tam hajs, co nie?
Rozmowa jest o tym, czemu naziści (którzy wiedzieli, że trzymają zrabowany hajs w Szwajcarii) nie zaatakowali Szwajcarii, a nie o tym, kiedy reszta Europy się o tym dowiedziała.