Wpis z mikrobloga

Zatrudnij pracownika
Dwie średnie krajowe na umowie o prace bo będzie brał kredyt pod dom na wiosne
Masz awarie z transportem do pracy, popros gościa o podwózkę 3km
Gość ci krzyczy 600 za podwózki albo #!$%@? z buta
Nie dotrzyj do pracy na czas
Wręcz gościowi rozwiązanie umowy w trybie natychmiastowym przed świętami
Brak profitu #budownictwo #pracbaza
Brak ciągłości do kredytu, brak pracy drugi miesiąc - tak się robi biznes.
  • 264
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: jak sie ma parudziesieciu pracownikow pod soba, zwlaszcza po zawodowkach to nie dziwne by bylo dla mnie jakbys mial takie akcje co miesiac xD
przez rok widzialam na wlasne oczy co moze robic >20+ pracownikow fizycznych, o ich akcjach, przekretach i aferach ksiazke mozna by bylo napisac
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama:
to nie plaga to taka branża. Generalnie nauczyłem się w życiu że budowlanka(branże i nie tylko) to cały przekrój społeczeństwa jak wykop. Znajdzie się profesor ale w gruncie rzeczy większość to ameby które chcą tylko żreć i żyć.
Imo wierzę że tak było jak opisujesz, siedzenie na budowach po 12h to trochę inny klimat niż #!$%@? kodu w Comarchu po 8h na b2b. Nie wytłumaczysz ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@szarzujacy_karczoch: z tym drugim masz trochę racji (nie moje miasto) ale nietypowi ludzie, wczoraj gadałem z właścicielem dyskoteki to mieszkańcy wolą przestać połowę imprezy żebrając na bramce o wjazd za darmo bo im sie należy niż dać dychę, strasznie roszczeniowi
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 29
@suqmadiq2ama: ok, czyli ziomek pracował na 1,5 etatu, czyli po 12h dziennie i dziwisz się że nie chciał po Ciebie regularnie przyjeżdżać... jak ja pracuję po 12h to po powrocie jest czas żeby tylko coś zjeść, ogarnąć się i iść spać jak jutro też do roboty. Nie dziwię się że nie chciał nadkładać drogi.

Poza tym to chyba wbrew kodeksowi pracy żeby pracować 5 dni z rzędu po 12h
  • Odpowiedz
  • 1
@suqmadiq2ama jak to wygląda teraz z nie doświadczonym spawaczem. Wystarczy że zrobię powiedzmy tiga albo miga i już będę mógł się gdzieś się przy uczyć. Czy bez doświadczenia nic nie znajdę?
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: czy ja dobrze rozumiem? Nie miałeś transportu i typ miał cie wozić codziennie i to najlepiej za darmo swoim PRYWATNYM samochodem poza godzinami pracy? I jeszcze typa roszczeniowym nazywasz?
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: ohoh, widać wielki pan dostał się na kierownicze stanowisko i juz palemka odbiła i jeszcze na wykopie się żalisz, kwintesencja polaczkowości, a cenę dał zaporowa bo pewnie nie miał ochoty wozić twojej dupy
  • Odpowiedz