Wpis z mikrobloga

Przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku, ze w następnych wyborach głosuje na koalicje obywatelską.
PiS wbrew pozorom okazał się dla Polski i nacjonalizmu dużo większym złem niż poprzednia partia.
Kolesiostwo, propaganda jak za PRL, uginanie karku przed Izraelem oraz USA, afery finansowe większe niż za PO, wpuszczanie masy imigrantów, liczne pokazy niekompetencji i kompromitacje to esencja tych rządów.
O ile na początku żywiłem jakieś nadzieje na coś lepszego tak teraz widzę, że pod maską patriotyzmu i konserwatyzmu czai się kolejna bezideowa wydmuszka. Po za wygodnymi stołkami na niczym im nie zależy.
Co gorsza aktywnie zwalczają oni organizacje prawdziwie patriotyczne, a ich przywódców przekupują stanowiskami.
Są dla środowisk prawicowych dużo większym zagrożeniem nawet niż Nowoczesna czy razem. Te partie bowiem atakują nas otwarcie. Pisiory natomiast są dużo bardziej podstępne udając, że są po naszej stronie. Ostatecznie jednak wbijają nam nóż w plecy.
To tyle ode mnie.

#neuropa #antyneuropa #lewactwo #4konserwy #polityka #wincyjtagow #bekazdebili #bekazkomunistow #bekazlewactwa #bekazpodludzi #uchodzcy #imigranci #kabaret #bekazpisu #bekazprawakow #zydzi #izrael #patriotyzm #nacjonalizm
  • 62
@Al-3_x:

Przesłuchałem sobie to nagranie jeszcze raz. To nie było zwyczajne gdybanie jak dla mnie tylko dogadywanie się.

No ja też tego nagrania słuchałem i doszedłem do innych wniosków. W tej rozmowie chodziło o to, że gdyby doszło do kryzysu to NBP mógłby odpalić mechanizm podobny do QE i skupować obligacje w celu ustabilizowania państwa przed wyborami i żeby to miałoby sens to trzeba odstrzelić Rostowskiego żeby lud łyknął te finansowe
@yuim:

W tej rozmowie chodziło o to, że gdyby doszło do kryzysu

Nie ma żadnego gdybania. Minister spraw wewnętrznych wprost mówi, że mają deficyt budżetowy. Gdybanie było w kwestii wygranej PiS'u.
Z nagrań wprost wynika, że p. Sienkiewicz podżegał p. Belkę do złamania art. 220 ust 2 konstytucji, zakazującego finansowania deficytu budżetowego "kredytem NBP".

i na wypadek gdyby był temu przeciwny.

Tu cytuje

W życiu bo to nam zdewastuje opinie, bo
@Al-3_x:

Nie ma żadnego gdybania

Chyba nikt już tutaj nikogo nie przekona. Ty masz takie zdanie ja mam trochę inne.

Oczywiście.

W pełni popieram ten pomysł.

Pchali by się ludzie którzy chcieli by coś zmienić. >Obecnie ludzie idą tam dla wygodnych stołków.

Jeden wielki szkodliwy populizm. Bedziesz miał same miernoty bo ogarnięci ludzie chcą zarabiać normalne pieniądze. Nie potrzebujemy ludzi którzy chcą coś zmienić, bo już takiego Kukiza 'rewolucjonistę' mamy i
@yuim:

Chyba nikt już tutaj nikogo nie przekona

Zdaje sobie sprawę, że afera była dość mocno rozdmuchana. Stwierdziłem również, że PO jest nawet lepszą partią niż PiS. Ale z drugiej strony nie chce ich wybielać. Rząd PO popełnił bowiem masę błędów, nie dotrzymał wielu obietnic i na pewno nie jest nieskazitelny.

. Nie potrzebujemy ludzi którzy chcą coś zmienić, bo już takiego Kukiza 'rewolucjonistę' mamy i nic z tego nie wynika,
@Al-3_x:

Rząd PO popełnił bowiem masę błędów, nie dotrzymał wielu obietnic i na pewno nie jest nieskazitelny.

Zgadzam się. Jednak z perspektywy czasu uważam że i tak sobie nieźle poradzili a rządzili w ciężkich warunkach. IMO tak realnie patrząc na to jakich mamy polityków i jakie społeczeństwo to nie ma co liczyć na lepsze rządy niż tamte rządy PO. I w sumie to wątpię że będzie jakoś lepiej bo populistyczne #!$%@?
@Trzcina88198819: PiS nas wprowadził do strefy schengen xD Do tego jest strasznie prohamerykański.

chcesz glosowac na partie ktora chce nacjonalistow wyrzucic do kosza histori?Gdzie tu logika?

Przeczytaj mój wpis ze zrozumieniem to może się dowiesz