Aktywne Wpisy
Pan_Kerfus +147
Dzisiaj w Biedronce spotkała mnie miła niespodzianka. Chciałem zrobić zakupy i kupić m.in. mleko na promocji. Byłem w sklepie o 6:20, żeby mieć większe szanse na zakup produktów, które szybko znikają. I zauważyłem 2 osoby, które zaparkowały do 3 wózków sklepowych wszystkie kartony mleka, które było na promocji - cała paleta. I jakie było moje miłe zaskoczenie, gdy kasjerka im powiedziała, że klientów hurtowych nie obsługują przy kasach tradycyjnych. Mieli do wyboru
youngP +453
beka z tego matiego xdd
#sadownictwo #patologia #prawo #prawaojca #dzieci
Istotne - wybór szkoły, leczenie, wakacje, itp.
100% racji w tym, że sądy rodzinne w praktyce są bardzo stronnicze w stronę matki. Co do screena z Facebook to trudno powiedzieć czy do takiego stopnia to ograniczenie sięga (trzeba by było zobaczyć wyrok). Powszechnie wiadomo, że w prawie są rzeczy które nie wykraczają ponad zakres zwykłej opieki i te na które trzeba pozwolenia sądu rodzinnego.
Ty widzisz to tak ja widzę inaczej. Wnioskuję to z doświadczenia moich znajomych, którzy pracując w korpo kancach dostają dużo mówiące przydziały spraw. W większości to kobieta przydzielana jest reprezentacja strony w sprawach rodzinnych. Wnioskuje to również ze statystyki, istnienia stowarzyszeń radców w sprawie równego traktowania stron w postępowaniu cywilnym (tak są takie), oraz własnych spostrzeżeń. Takie mam odczucia, oczywiście każdy może mieć odmienne.
Nie rozumiem. W sensie to matka a nie ojciec w sprawach rodzinnych ma pełnomocnika z wyboru?