Wpis z mikrobloga

Pany, poci mi sie reduktor, instalacja stara (LOVATO), reduktor ma już 7/8 lat, wymieniać ? Auto pali gdzieś 11-12 lytrów na 100, ale silnik 2.0 i w automacie. Kiedys wydawało mi sie że mniej palił, ale może cienżko noge mam teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#lpg
  • 89
@sorek: no, z wymianą 350zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale ciekawią mnie te wtryski, wszystko mi dobrze chodziło przez 8 lat, po 14 latach uszczelka pod głowicą jebła, no zdarza się, i bardzo mnie ciekawi jaki wpływ mogą mieć na to wtryskiwacze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@shaelix92: Wtryski mają dawkować taką samą ilość paliwa. Jeśli jeden pluje 8mg, a drugi 5mg, to sterownik nie jest w stanie niczego skorygować, a już z pewnością nie wtedy gdy dawkują inaczej całkowicie nieregularnie.

Sonda pilnuje dawki średniej na wszystkich cylindrach, i zanim dojdzie do ekstremum w postaci wypadania zapłonu może wskazywać na to że ilość paliwa jest prawidłowa. W Twoim przypadku zgłasza że jest problem, dlatego od jakiegoś czasu informuje
@sorek: @Crow7422: Tylko zastanawiam sie, czy mój gazownik to napewno kompetentna osoba, i czy przypadkiem to on nie przyczynił sie do ostatniej drogiej naprawy samochodu... dlatego proszę o wyjaśnienie, w jaki sposób wtryski mogą uszkodzić UPG.
@sorek: dobra, to czy ma wpływ TYP lub firma instalacji gazowej, na TYP instalowanych wtryskiwaczy i parownika? Tylko ten człowiek do którego jeździłem, wie dokładnie co mam....
@sorek: najgorsze jest to, że to auto na gazie chodzi naprawde dobrze, zaczął palić może litr, 1.5 litra więcej, nie szarpie, nie faluje na obrotach, poprostu chodzi igła, przy zimniejszych temperaturach, jak dodam gazu na autostradzie do dechy, przechodzi na PB, ale gdy jest powyżej 5 stopni, już nie (but w podłoge, w automatycznej skrzyni= KICKDOWN i jedzie do 5/6 tysięcy obrotów) . Dlatego pytam... auto ma jeszcze 3/4 lata pojezdzic,