Wpis z mikrobloga

@thekutaz: Gotowanie bardzo uspokaja i to świetny czas na myślenie. Najlepsze pomysły zawsze przychodzą podczas siekania składników ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Fajnie wygląda to chilli, chyba lubisz mocno pomidorowe?
Ja pomidorów daję mniej, ale koniecznie dodaję kolendry, papryki wędzonej i gorzką czekoladę. Leciutko też przypalam przez chwilę, żeby nabrało fajnego, przydymionego smaku.

Co masz do tego? Tortillę będziesz smażył?
  • Odpowiedz
@goodghost: Wybacz, myślałem o różnych potrawach, i nie tylko chili/ Dwie kuchnie, które mi najbardziej odpowiadają to meksykańska i japońska. I, o ile ma mex jest ok, to japońska to koszmarek mały. Choćby prawilny ramen.
  • Odpowiedz
@Leel00 come'on!
Jak cena? Mówimy tutaj o chilli con carne czyli zwykłym mielonym z warzywami (fasola, kukurydza, pomidory, papryka, etc)!!!
Najtańsze i najszybsze danie świata! ( ʖ̯)
  • Odpowiedz