Wpis z mikrobloga

O Mirki xD Co ja zrobiłam xD wrzuciłam swojemu niebieskiemu, który jest #programista15k do skrzynki liścik zapieczony woskową pieczęcią, w którym jest zakodowany tekst w ASCII XD teraz siedzi i móżdży co tam jest zapisane XD On jeszcze nie wie, że jest to

#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #niebieskiepaski #rozowepaski
typiarazwykopa - O Mirki xD Co ja zrobiłam xD wrzuciłam swojemu niebieskiemu, który j...

źródło: comment_4LShktTyYLU6LIcEnE8YzP4ywX2BNk8s.jpg

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JulienSorel:
Pomysłowość dziewczyny jest świetna, natomiast co do gościa to średnio. Programiści to ludzie, którym płaci się za kreatywność i umiejętność rozwiązywania abstrakcyjnych problemów - czas zdekodowania takiego tekstu to powinien być 30 sekund: wrzucenie w OCR i wygooglanie jakiegoś dekodera ASCII. To tak jakbyś przyszedł do warsztatu, a tam siedzi gościu i próbuje odkręcić śrubkę uchwytem śrubokręta. No od gościa który wykonuje pewną profesję wymagasz pewnego obycia.
  • Odpowiedz
@turtelian: @MaddoxX1911: No kurde rzeczywiście xD Debil no, chciał się sam pobawić i przed kartką pogłówkować.
Programista 3k, hehe.

Ja to na przykład nie marnuję czasu na przeglądanie wykopu, napisałem crawlera który robi to za mnie miliard razy efektywniej. Do tego prosta rekurencyjna sieć neuronowa na dwukierunkowych LSTMach i nawet komentarzy nie muszę pisać. Wszystko w moim imieniu pisze bot.
W domu korzystam z własnoręcznie zaprojektowanego sterowania głosowego,
  • Odpowiedz
@ShadowDancer: Może chciał mieć frajdę i zdekodować to ręcznie. Może chciał sprawić radość dziewczynie i trochę się wysilic i pobawić. Nie wiem. To nie wyklucza tego, ze jest dobrym programista. A wy się zachowujecie jak ludzie z Aspergerem. Ogromny Kij w dupie, nierzadko odwrotnie proporcjonalny do rzeczywistych umiejętności. To tylko portal ze śmiesznymi obrazkami
  • Odpowiedz
się zachowujecie jak ludzie z Aspergerem

@JulienSorel: czego się spodziewałeś po komputerowcach na wykopie xDDD
Kodziarze to bardzo toksyczne środowisko.
Myślenie typu: po co kujesz nóż (dla frajdy) skoro możesz w sklepie kupić
  • Odpowiedz