Po kilku testach - wreszcie wyszła idealna - chrupka z zewnątrz, miękka w środku. I to w zwykłym piekarniku :) (ง͠°͟ل͜͡°)ง #gzw #pizza #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
@johnmorra: Ogólnie to wzorowałem się na budowie piecyka do pizzy, gdzie grzałka jest stosunkowo nisko. Jedynie co to ta mi trochę przypalona wyszła ale kolejne już mniej.
@johnmorra: Odnośnie kamienia to rozgrzewa się jak piekarnik - plus jest taki, że wciąga wilgoć z ciasta. Jest też technika pieczenia na grubej blaszy stalowej.
@wolnomi tak bo pieczac od razu z serem za szybko sie karmelizuje, a tak sie ciągnie. Tzn. Spód pieke z ponidorami z puszki lub passatą. Całość pieke 4 do 5 min
Też macie coś takiego że jak wiecie że na zmianie będą (bez was) tylko dwie osoby a powinny trzy lub więcej to jednak nie idziecie na L4 bo wam głupio? #pracbaza #zalesie
#gzw #pizza #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem