Wpis z mikrobloga

Państwo urzędnicze. Proponuję jeszcze pytania np: Jak i gdzie spędziliście noc poślubną ? Czy używaliście kondomów ? Kto był na górze, a kto był na dole ?

Źródło

#polska #neuropa #humorobrazkowy #heheszki #neuropa #4konserwy #biznes #urzadskarbowy #slubodpierwszegowejrzenia #slub
grubson234567 - Państwo urzędnicze. Proponuję jeszcze pytania np: Jak i gdzie spędzil...

źródło: comment_K4PZmromSXLsyZbsB3joK3dfo7xkPpr9.jpg

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grubson234567, odpowiadam:
1. Dom parafialny przy parafii, ul. ...
2. 5000zł
3. Kościelny, siostry zakonne oraz jakiś wikariusz.
4. Każde z nich wzięło ode mnie po 1000zł
5. Proboszcz powiedział, że kościelny
  • Odpowiedz
@grubson234567: Manipulacja duża z twojej strony. Przecież tu chodziło o to, ze para unikała opodatkowania dochodów, wybudowała dom i powiedziała urzędowi, ze to ze ślubu.
Inna sprawa, ze podatek dochodowy to kara za pracę. No ale skoro większość Polaków chce interwencjonizmu/socjalizmu to państwo tego broni. Nic kontrowersyjnego nie ma znając kontekst.
  • Odpowiedz
@Cineczeq: Mogło tak być ale jeżeli to prawda, to brakuje mi pytania wprost o to ile prezentów było, jakie i podania danych gości do przesłuchania. Raczej wygląda mi to na ściganie branży weselnej tak jak pisał np. @piastun.

Nie wiem po co niektórzy się oburzają - jest prawo jakie jest, ludzie powinni płacić podatki. Chodzisz do sklepu, płacisz VAT, akcyzę, z wypłaty potrącają Ci zaliczki na PIT i
  • Odpowiedz
@blindmarten: Ta sprawa jest sprzed kilku miesięcy, wygoogluj. Była w c--j używana przez Wiplera/Korwina żeby podbić poparcie. No a potem ktoś z urzędu powiedział prawdę, ze to była próba legalizacji wcześniejszych nieopodatkowanych dochodów. Xd
  • Odpowiedz
Nie wiem po co bronić takich ludzi...

@blindmarten: ja też tego nie ogarniam i nie rozumiem tego oburzenia i potępienia w stosunku do urzędnika skoro wykonuja swoją pracę tj. pilnuje ściągania podatków! Ale to wykop korwinowsko-socjalistyczna utopia :), podatki płacić w czechach i pałować wiplera, że wujty chodnika nie CHCOM zrobić :)
  • Odpowiedz
Zauważcie że pytając o usługodawców dziwnym trafem nie ma pytania dot. usług kościelnych

@grubson234567:
Oczywiście że nie ma.
Bo KK nie podlega pod te przepisy.
KK płci podatki zryczałtowane - według
  • Odpowiedz
@Sekk: ciekawi mnie których konkretnie, bo ani przepisy ogólne ani art. 262 OrdPod nie uzależniają możliwości nałożenia kary porządkowej od pouczenia.
  • Odpowiedz