Wpis z mikrobloga

Jaką kurtkę na narty polecacie?
Czytałem w różnych artykułach, że musi być przynajmniej 10k/10k, czy to wystarczy? Jestem początkującym
#narty
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sirpe_dallos: najważniejsze żeby miała wywietrzniki, mankiety z otworem na kciuk i pas śnieżny (chociaż ja specjalnie z niego nie korzystam). Dobrze jak ma kieszeń na gogle, ściereczkę na sznurku i kieszonkę na karnet, niby teraz są bramki SkiData i karnet może być bądź gdzie ale jednak wygodna jest ta na rękawie :)
Co do parametrów to bardziej patrz czy Ci się podoba i czy cena pasuje. W kurtce 2K, a
  • Odpowiedz
  • 0
@melba no ale zwróć uwagę ze oni się więcej tarzają niż jeżdżą jak patrzylem na cztery efa to zainwestowalbym w 8k, bo inaczej ceny lecą mocno do góry
  • Odpowiedz
w 8k, bo inaczej ceny lecą mocno do góry

@gc89: bo te 10k to takie 200k przebiegu w passacie b5 tdi.
Prawda jest taka że nawet jak się tarzasz to zaraz wstajesz i się otrzepujesz ze śniegu. Wysokie parametry ubrań są potrzebne żeby jeździć w każdych warunkach: deszcz, świeży opad śniegu, wiatr, duża wilgotność, brodzenie w zaspach po pas itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@melba Masz rację natomiast jak widziałam ile niektórym zajmuje nauka wstawania (nawet sposobem na emeryta) to... ;) Wydaje mi się że najwięcej zalezy od determinacji kiedyś jezdzili w dresach i też żyli... A i ja najbrdziej lubie puchowki bez żadnej membrany- membrane zakladam jak pada...
  • Odpowiedz
@sirpe_dallos: ja w marcu gdy śnieg był mokry jeździłem w spodniak 5k cały dzień, siedziałem na sniegu i mokrych ławkach. Nic nie przemokło. W 10k to chyba można się w wodzie zanurzyć:D
  • Odpowiedz