Aktywne Wpisy

pyszniarz +356
Uwaga, spam alert! ʕ•ᴥ•ʔ
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które
XTB reklamuje się w kanale Zero Stanowskiego – a ostatnio pan Stanowski wypuścił prorosyjski reportaż Marii Wiernikowskiej z Rosji. Tak, ten sam, o którym teraz wszyscy gadają w sieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako klient XTB wysłałem im maila, bo nie podoba mi się pośrednie wspieranie propagandy i reklamowanie się w mediach, które

huopisko +193
ja pie*dole xD
z akt wynika (EFTA01116468) że twórca Simpsonów - Matt Groening miał prywatne kontakty z Jeffreyem Epsteinem i był jednym z jego "Hollywoodzkich kumpli", brał nawet udział w imprezach w słynnej willi Palm Beach gdzie przewijały się takie osobistości jak książę Andrzej czy Donald Trump
a teraz przypomnijcie sobie te wszystkie dziwne zbiegi okoliczności, gdzie niektóre sceny z serialu wręcz przewidywały przyszłość
no to się okazuje, że to nie było
z akt wynika (EFTA01116468) że twórca Simpsonów - Matt Groening miał prywatne kontakty z Jeffreyem Epsteinem i był jednym z jego "Hollywoodzkich kumpli", brał nawet udział w imprezach w słynnej willi Palm Beach gdzie przewijały się takie osobistości jak książę Andrzej czy Donald Trump
a teraz przypomnijcie sobie te wszystkie dziwne zbiegi okoliczności, gdzie niektóre sceny z serialu wręcz przewidywały przyszłość
no to się okazuje, że to nie było

Jakiego frameworka JS powinienem zacząć się uczyć przy założeniu, że w niedalekiej przyszłości będzie do zrobienia aplikacja dosyć ciężka od strony frontendu (w sensie dosyć sporo mielonych danych i funkcjonalność większa niż zwykły CRUD - wykresy, raporty i inne gówna)?
Dodam, że wcześniej JSa się nie uczyłem (no dobra, trochę), więc mam tutaj carte blanche i jednocześnie trochę dowolności co to będzie.
A tak serio, mnóstwo artykułów głównie Addy Osmani, youtube i takie inne. Poznać pojęcia the cost of javascript, prpl pattern itp. Isomorphlic javascript.
@bonus: Przejrzałem kiedyś ten artykuł, generalnie niezbyt zaskakujące rzeczy. Wywodzę się z C/C++, dla mnie cięcie softu to styl życia ( ͡º ͜ʖ͡º) Nawet C# rżnę do minimum, bo w tym momencie to chodzi na Raspberry a nie na jakimś gigapececie.
https://www.youtube.com/watch?v=dHptnyroFNA
@Rst00: Teraz nie. Za jakiś czas, dlatego chcę zacząć wchodzić w temat.
React daje większe poczucie swobody, masz znacznie więcej klocków, wszystko jest w javascripcie... ale będziesz pisać więcej kodu, każdy projekt się różni, nie ma złotego przepisu.
Vue wszystko co trzeba zrobił autor frameworka, więc postawienie całego projektu to minuta z vue-cli, mniej pisania kodu, lepiej zoptymalizowany kod. Z wad, to póki co mniejsza społeczność niż react, templatki w html, trochę mniejsza