Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do tego wpisu
Oto rezultat. W komentarzach zdjęcia przed pieczeniem i dodatkowy dwukilogramowy, który zrobiłem, bo miałem za dużo zakwasu.
Mimo, że więcej roboty w danym momencie, to w ostatecznym rozrachunku mniej, niż pieczenie po dwa bochenki, teraz już chyba zawsze będę robić po 4

Miałem wołać @Mihuh

#gotujzwykopem #gzw #chlebdomowy #chlebdyniela #bojowkapiekarska
dyniel - W nawiązaniu do tego wpisu
Oto rezultat. W komentarzach zdjęcia przed piecz...

źródło: comment_edYwcHswdMjj5bmTR2MWshjPd7Tr4R4z.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mihuh: ja kupialm gotowy zakwas w sklepie, w saszetce. Ciekawe czy chleb wyjdzie jadalny. Muszę się przełamać i zrobić swój zakwas ehh
  • Odpowiedz
@Mihuh: nie do końca i niezawsze - normalny zakwas też można zasuszyć i potem ożywić. Ale w sklepach zazwyczaj jednak jest w proszku udawacz zakwasu.
  • Odpowiedz