Wpis z mikrobloga

Witam. Jem poniżej zapotrzebowania(tak mi się wydaję, bo nie liczę wcześniej liczyłem i trochę już z pamięci jadę) i pomimo, że na tym deficycie jestem, to twarz cały czas jest zalewana wodą, a ubytku wagi jakoś nie widzę specjalnie. Głównie chodzi mi o twarz nalaną wodą, co zrobić z tym fantem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mikrokoksy
#mirkokoksy
#redukcja
  • 15
@ruarian: Ta, jedzenie nieprzetworzone to takie które nie zostało poddane żadnej obróbce. W skrócie nie jedz gotowego żarcia, tylko sam je przygotuj, dużo warzyw, ryb i zdrowego mięsa.
@bdm_bq:
W jakim koszcie mniej więcej można się zamknąć z tymi badaniami?
Wcześniej przez moją autodiagnozę ( ͡° ͜ʖ ͡°) podejrzewałem niedoczynność tarczycy(jestem niższy od całej rodziny :F), ale schudłem z 91kg do 78kg to jakoś odrzuciłem ten pomysł
@ruarian nie trzymasz diety. Tyle. Kiedyś gdy robiłem masę również na oko 'podbijalem kcl' i była lipa. Zacząłem skrupulatnie liczyć zapisywać i efekty przyszły same :).

Dwa. Cwiczysz ? Jeśli nie to nie licz, że efekty będą po miesiącu... :d
@ruarian:
To jeszcze dorzuciłbym tarczycę. Ciężko powiedzieć, zależy od laboratorium. Sprawdź cenniki w lokalnych laboratoriach. Pewnie do 200 zł się wyrobisz z sensownym pakietem który coś już Ci powie.
@ruarian: no to nie jesteś w deficycie. I jak pisze @bdm_bq elektrolity zbadać, kreatyninę, mocznik (ogólnie profil nerkowy) mozesz estradiol, kortyzol i można niby też aldosteoron (choć może to za glęboka diagnostyka na ten moment), TSH, Ft3, Ft4