Wpis z mikrobloga

BO WICIE, GIERKI TO SĄ TAKIE HEHE GŁUPOTKI DLA DZIACIAKÓW, A NIE TO CO NASZA POWAŻNA SZTUKA

Stare pokolenie i ich podejście do gier i graczy. Najpierw był Sapkowski, a teraz Holland zabłysnęła starając się odeprzeć krytykę jej nowego serialu, ironicznie pozdrawiając na koniec z poleceniem powrotu do gier komputerowych. Jakby granie to było coś gorszego, uwałaczającego. Ech...( ͡° ʖ̯ ͡°)

link do wypowiedzi (via facebook)

#holland #1983 #netflix #gry #sapkowski
Pobierz
źródło: comment_eLNiubYR9WnfUnsHBnCE3LHKcyg1vkEd.jpg
  • 47
@Klepajro: Ale jaka prawda? Zobacz kilka postów wyżej wrzucałem omówienie badań gdzie średnia gracza to 38 lat. Zresztą możesz sobie wygooglować z innych źródeł i będzie podobnie.

nie chodzi o to czy ktos cos robi tylko jak czesto. Jezeli graja rownie duzo godzin co nastolatkowie to dla mnie zaskakujące

@stan-tookie-1: Dziwne założenie. Logicznym jest, że nastolatkowie na większość rzeczy poświęcają więcej czasu bo po prostu mają go więcej ¯\_(ツ)_/¯
Częściej
@Widzet: ohui, nic mnie chyba nie będzie bardziej bawiło niż zbuntowani gracze, którym ktoś na odcisk nadepnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przecież wy się zachowujecie dokładnie tak samo, jak te stare dziady, tylko im się to włączyło na starość, bo już trochę wypadli z obiegu, a większość z was jest pewnie w okolicach dwudziestki, a już wam się syndrom starych pierdzieli udziela.
"Olaboga, gierki nam obrażajo stare
@Fafnucek: A ci co? XD To już nie można powiedzieć co się komu nie podoba w wypowiedziach innych, zauważyć jakiejś powtarzającej się tendencji, bo jest się starym pierdzielem? Kim się za to jest gdy się wyzywa innych z dupy w komentarzach od staruchów? Nie wiem, ale widzę, że jesteś bardzo alternatywny i zdystansowany, nie to co inni ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Widzet:
Holland jest po prostu ze starej szkoły reżyserskiej.
Po pierwsze ma być zadowolony towarzysz cenzor.
Po drugie ma być zadowolony towarzysz protektor polityczny.
Po trzecie dzieło ma przetrwać najostrzejszą krytykę recenzentów (kolegów od wódeczki).
Po czwarte bydło ma do wyboru 1 albo 2 kanał Telewizji Polskiej i ma być szcześliwe, że ZOMO nie stacjonuje w ich pokoju.

W przypadku "dzieła" Holland cenzor i protektor polityczny byli zachwyceni, a koledzy w
ale co niby jest takiego w graniu w gry? przecież to prosta rozrywka i tyle? dlaczego się obrażasz, że ktoś nie docenia gier jeżeli właściwie nie ma tam nic do docenianiania? @kfiatek_na_parapecie Tyle samo co i w serialach. Stąd jak autorka serialu rzuca takimi tekstami to jest to conajmniej śmieszne. Wiadomo, gry to nie niewiadomo co. Ale znajdują się wśród nich i tytuły o dojrzałych, ciekawych scenariuszach czy też gry logiczne lub
@Widzet: porównujesz gry do seriali ?xdddd przecież niektóre seriale ocierają się o filmowe arcydzieło tak wysoki jest współcześnie poziom seriali, a gry to gry, prosta rozrywka. Grałem np. w metal gear solid 4 i było spoko, fajna fabuła, doceniam, ale to nie ma żadnego podjazdu do dobrego zachodniego serialu
@Widzet: kto jak kto, ale Holland to by mogła wiedzieć, że np. kino w swoich początkach to koło tzw. sztuki nie leżało i minęło sporo lat, zanim w filmach zaczęto dostrzegać coś więcej niż prostą rozrywkę. Seriale z lat 80 to też żadne wyżyny aktorskie czy reżyserskie, już nie mówiąc o scenariuszach. A biorąc pod uwagę długą historię kina, gry to dalej dość młode medium. W czasie, w którym kino przeszło
porównujesz gry do seriali ?xdddd przecież niektóre seriale ocierają się o filmowe arcydzieło tak wysoki jest współcześnie poziom seriali, a gry to gry, prosta rozrywka. Grałem np. w metal gear solid 4 i było spoko, fajna fabuła, doceniam, ale to nie ma żadnego podjazdu do dobrego zachodniego serialu

@kfiatek_na_parapecie:
Jasne, że tak. Nie wywyższałbym jakoś seriali, to nadal w większości prosta rozrywka. Bo obok wartościowych rzeczy jak True Detective czy BoJack