Wpis z mikrobloga

@Revmir: Co tak mało tych ofiar ?

Ja bym jeszcze doliczył najazdy Czyngis Chana - 20 mln ofiar, Krucjaty - 10 mln ofiar, Najazd barbarzyńców na Cesarstwo Rzymskie - 4 mln ofiar, Wojnę Grecko-Perską - 1 mln ofiar, i najważniejszą zbrodnię kapitalizmu jaką było uderzenie meteorytu w Zatokę Meksykańską która zabiła 90% gatunków na planecie.
@Revmir: Ja to bez przesady. Uważam towarzyszu że wszystkie zbrodnie powinny iść ma konto kapitalizmu nawet takie które dzieją się każdego dnia na ulicach. Jesteście zbyt mało radykalni w swojej postawie ale jak zaczniecie o zbrodniach kapitalizmu mówić np. na ulicach to urośnie wam poparcie.
@NocnyFull: Moja hipoteza sugerująca że kapitaliści są odpowiedzialni za wyginięcie dinozaurów i tak jest bardziej racjonalna niż te wysrywy z filmiku powyżej które sugerują że kapitaliści sa odpowiedzialni za 800 mln ofiar głodu na świecie. Poprostu mam ubaw z waszego idiotyzmu bo żeby całe zło tego świata zrzucać na ideologię gospodarczą z którą się nie zgadzacie to trzeba mieć naprawdę mocno nie po kolei w głowie.
@Axis_of_Resistance: wymienione są ofiary podmiotów kapitalistycznych i bezpośrednio systemu ekonomicznego jak w przypadku głodu.

Poprostu mam ubaw z waszego idiotyzmu bo żeby całe zło tego świata zrzucać na ideologię gospodarczą z którą się nie zgadzacie to trzeba mieć naprawdę mocno nie po kolei w głowie.

@Axis_of_Resistance: zgadzam się ale te słowa tyczą się raczej krytyków socjalizmu, którzy jako pierwszy argument wyskakują z ofiarami Stalina i Mao, do tego zazwyczaj bardzo