Aktywne Wpisy
Dorodny_Wieprz +24
Ma ktos jakis pomysl na fajna indywidualna tablice rejestracyjna do 911?
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
Miguelos +207
No i zaczęło się, 8 miesięcy deszczu, chlapy i bagna. Ale dla grubasów którzy pocą się natychmiast gdy temperatura wynosi powyżej 22 stopni to raj. Zrozumcie w końcu tłuściaki że normalny człowiek nie ma problemu z latem i temperaturami typu 30 stopni. Tylko Wam jest za gorąco. No ale Wy musicie wp*erdalać zamiast jeść jak człowiek. Ha tfu!
#pogoda #bekazgrubasow #jedzenie #polska #odzywianie
#pogoda #bekazgrubasow #jedzenie #polska #odzywianie
Dowód że prezydent podpisał: http://www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=2860
Treść zmian: http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20180002193
Usunięcie krypto-krypto:
d) w ust. 4 w pkt 26 kropkę zastępuje się średnikiem i dodaje się pkt 27
@ktostam112: no ale w sumie po co, podatek i tak 19% z kapitałowych, więc nie ma zbytnio korzyści. Chyba że ktoś chce macbooka pro "na firmę" ( ͡º ͜ʖ͡º)
No i hodlerzy będą musieli w kwietniu 2020 ujawnić zakupione kiedykolwiek i nadal niesprzedane kryptowaluty,
@ktostam112: a to na jakiej podstawie? W rozliczeniu trzeba ujawnić wartość wszystkich krypto, które się posiada? Tylko wartość z jakiego dnia, z początku roku? Wybacz, jeżeli głupio pytam, ale nie rozliczałem się jeszcze z dochodów kapitałów, dopiero z ten rok mnie to czeka.
@ktostam112: no to ciekawie. Ja bardzo mało włożyłem w krypto, a bardzo dużo obracałem i ostatecznie mam sporo większą sumę. Tylko wszystko co teraz posiadam jest produktem setek wymian krypto-krypto. Pytanie
Jeżeli chodzi o wymiany krypto krypto - w mojej sytuacji podatek liczony w ten sposób nie będzie większy niż podatek płacony od wymian BTC-PLN, więc jak urząd skarbowy
@ktostam112: No nie do końca. Chodzi o krypto kupione od roku 2019. Jesli w styczniu kupisz sobie btc to nawet jak go nie sprzedasz to będziesz musiał to wykazać w picie.
Czyli przed 2019, bo ustawa wchodzi w życie 1 stycznia 2019.