Aktywne Wpisy

ElenaRain +906

Voltee +483
Allegro kryje oszustów?
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.
Czołem, Mireczki i Mirabelki! Zaszła taka sytuacja, że kupując dyski na #allegro trafiłem na sprzedającego, który, mówiąc wprost, sprzedaje STARE dyski twarde jako NOWE.
Z opinii, które udało mi się znaleźć wychodzi na to, że ten proceder trwa już od dłuższego czasu!
Ponieważ typ czuje się nietykalny, a Allegro mało się tym przejmuje, to stwierdziłem, że może #wykopefekt zrobi swoje.
źródło: 10-hgst-slady-po-srubach-joined
Pobierz

https://www.macrumors.com/2018/11/28/apple-pay-launches-belgium-kazakhstan/
#apple #iphone #ios #applepay #finanse
źródło: comment_jSrvcKYuNiXnKWwo0OdVid81ko2Mjz6W.jpg
Pobierz@PeterPolska: @s_t_u_l_e_j: Dokładnie, Niemcy mają wiele własnych kart i bronią swojego rynku.
Nasi robią systemy bankowe, a potem ewentualnie sprzedają do nich dostęp Niemcom.
@s_t_u_l_e_j: I na cholerę mi takie dziwaczne wynalazki które nie dają mi żadnych korzysci i pewnie nie działają do niczego innego niż płatność za bułki (o ile nie ma płatności kartą od 20€ czy
Identycznie jest przecież w chinach: wechat i alipay. Przyjmowanie płatności: kod qr na telefonie czy wydrukowany na kawałku tektury/folii i gotowe, bez udziału visy i mc. Bajecznie proste rozwiązanie, cała kasa zostaje w chinach:
Widać niemcom czy chińczykom lokalny patriotyzm się opłaca, forsują swoje rozwiązania i dlatego są potęgami, a nie chlewem obsranym gównem, montownią europy i narodem kolonizacyjnym dla zachodnich korporacji xD