Wpis z mikrobloga

@AliPaczka

Ktoś wie dlaczego jak po statusach
2018-11-17 17:04:00 Informacje o przesyłce zostały przesłane drogą elektroncizną przez nadawcę.
2018-11-17 18:04:00 Dane dotyczace zlecenia tej przesylki nadawca przeslal droga elektroniczna do DHL.

pojawił się status że 22.11 paczka przybyła na lotnisko w czajnach, status ten zniknął, a czasem po odświeżeniu alipaczki znowu się pojawia? Rozumiem, że z powodu nawału przesyłek z dnia singla, paczka gnije sobie gdzieś na lotnisku i czeka na chińską odprawę celną? ;]
#priorityline
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TakMyslalem: słyszałem o tym, że tak to wygląda. Bardziej zastanawiam się jak to wygląda od strony technicznej, że status z datą 22.11 mówiący, że przesyłka przybyła na lotnisko w Chinach raz pojawia się, a raz znika na alipaczce. XD może do marca się odgruzują, bo potem jak zaczną świętować nowy rok to to ich świętowanie nie ma końca.
  • Odpowiedz
@Admof: przeciazone systemy moze maja albo nie poleciala w tym rzucie co miala i czeka na nastepny wiec sie zmienilo wszystko mozliwe ja bym nie panikowal skoro statusy sie zmieniaja to znaczy ze jest cala i zdrowa
  • Odpowiedz
@Admof status może nie być czasem widoczny gdy nie uda się pobrać danych od danego przewoźnika. A przy takim obciążeniu ich serwerów jak jest teraz to bardzl częste. Nie przejmuj się tym
  • Odpowiedz
@AliPaczka przyjdzie dzisiaj czy nie? w trackingu DHL jest TRANSPORT PRZESYŁKI
Przesyłka dotarła do oddziału DHL Parcel Kowale. Doręczenie jej do Odbiorcy planowane jest w dniu dzisiejszym lub w umówionym z Odbiorcą terminie., a było o 3 w nocy zrobione przekierowanie na żabkę

u was jest tak:

2018-12-04 03:47:37 ONLINE Decyzja Odbiorcy: przesyłka będzie oczekiwała na odbiór osobisty w DHL
  • Odpowiedz
Od 19.03 mam status "Informacje o przesyłce zostały przesłane drogą elektroniczną przez nadawcę." Czy to oznacza że przesyłka jest już w drodze do Europy, czy kurier jeszcze nie odebrał jej od chińczyka?
  • Odpowiedz
@rafix095: do tej pory myślałem, że dopiero jak DHL w europie dostanie paczkę status się zmieni, bo to wysyłka priority line eu z GB, ale widzę, na screenie wyżej jest ten status co u mnie a później "wysyłka z sortowni HongKong...
  • Odpowiedz