Wpis z mikrobloga

@zjemciemwnocy: Android robi się trochę słaby po jakimś czasie w TV, niezależnie od czego wybierzesz. Jak go nie zawalisz milionem aplikacji to powinien działać ok.

Co do samego TV, to się nie ma co zastanawiać i Sony. Niższy input lag, lepsza jakość obrazu, kolory, czerń. Plus pamiętam Philipsy lubiły się psuć dużo częściej. Chyba, że coś się zmieniło przez ostatnie półtora roku u nich w firmie xD

No i Sony
  • Odpowiedz
@zjemciemwnocy: Mam Sony 55XE9005 od roku. Android śmiga tak samo jak pierwszego dnia. Wystarczy wyłączyć serwer samba i nie instalować żadnych śmieci, tylko niezbędne aplikacje - Kodi i Netflix. Obraz w 4k z HDR ()
Wbudowany chromecast - mistrzostwo. Jedyna opcja, żeby oglądać HBO GO w dobrej jakości (na oko wygląda jak 1080p). CDA też po nim pięknie działa.
Materiały w słabszej jakości
  • Odpowiedz
@G_Addams: to słabo ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ogólnie kupić telewizor do grania to droga przez mękę teraz.

Mam 60 cali 4K i chciałem zmienić na 70 cali 4K z HDR. Przy 70 calach są gorsze parametry obrazu niż w takim samym TV z 65/60/55 cali. Ale znowu HDR HDRowi nie równy. Z Dolby Vision telewizorów 65 cali i wzwyż jest jak na lekarstwo. Przymierzam się do
  • Odpowiedz
Przymierzam się do LG, bo oni jako jedyni wspierają wiele formatów HDR jednocześnie.

@Kismeth: Chociaż w ostatnim software od Sony jest taka informacja:

Dolby Vision content is supported for video streaming apps/services installed on the TV such as Amazon Prime Video and Netflix. (ZD9, XE94, XE93 and A1 only)*

Selected Sony TVs (ZD9, XE94, XE93 and A1 Series) support Dolby Vision with the software update which was rolled out in Europe
  • Odpowiedz