Wpis z mikrobloga

Siedzę w #uk i dostałem list z sądu w Polsce. Jest awizowany i rodzina nawet nie może odebrać na poczcie, ee yy da się jakoś tak zrobić żeby wysłali za granicę ten list?
Nie wiem czy coś przeskrobałem, jestem przykładnym obywatelem xD

#polska #pocztapolska
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@it_samouk: powiedz mamie zeby recznie ona napisala poswiadczenie ze ja uprawniasz do tego zeby odebrala korespondencje
zadzwon na poczte jak to ma wygladac zeby przypalu nie bylo. Ja takie cos sam robie. Potrzebny jest numer dowodu na tym oswiadczeniu obu osob bo inaczej pocztystki sie rzucaja
  • Odpowiedz
  • 0
@pcela: zastanawiam się za co mógłbym dostać taki list, w życiu niczego nie przeskrobałem, a może dlatego że z esądu korzystałem, w każdym razie jest kijowo xD
  • Odpowiedz
@it_samouk:
Najlepiej podeślij kogoś do placówki pocztowej aby dowiedział się z którego sądu ten list. Nadawcą jest konkretny wydział, a na kopercie podana jest sygnatura akt (jest też informacja czy list ma być doręczony do rąk własnych).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@haosek:
Ale może dowiedzieć się z którego sądu ten list, a wtedy można np wysłać email lub zadzwonić do tego sądu i przekazać nowy adres korespondencyjny.
Pamiętaj, że mamy coś takiego jak fikcja doręczenia.
  • Odpowiedz
@pcela: No tak, ja z tym nie polemizuje. (σ ͜ʖσ) Dobrze, że chociaż chłopak się tym interesuje bo są tacy, co zaczynają myśleć o korespondencji dopiero jak ich Policja zabiera do Sądu.
  • Odpowiedz