Aktywne Wpisy
musialmi +8
Pytam, bo nie wiem, czy nie robię głupio. Pomocy.
Właśnie przed chwilą był u mnie w domu fachowiec (ogólnobudowlany), który po usłyszeniu, że proszę go o ściągnięcie butów w przedpokoju (i po pięciusekundowej dyskusji), postanowił, że nie chce ze mną współpracować i wyszedł.
Kiedyś byli u mnie inni fachowcy, których też poprosiłem o ściągnięcie butów, to zignorowali mnie i weszli do pokoju w butach bez żadnej rozmowy na ten temat.
Pytanie:
Właśnie przed chwilą był u mnie w domu fachowiec (ogólnobudowlany), który po usłyszeniu, że proszę go o ściągnięcie butów w przedpokoju (i po pięciusekundowej dyskusji), postanowił, że nie chce ze mną współpracować i wyszedł.
Kiedyś byli u mnie inni fachowcy, których też poprosiłem o ściągnięcie butów, to zignorowali mnie i weszli do pokoju w butach bez żadnej rozmowy na ten temat.
Pytanie:
Kto popełnia nietakt?
- Właściciel domu 36.0% (354)
- Fachowiec 35.6% (350)
- Tylko Bóg może to osądzić 28.4% (279)

Polasz +648
Wczesny Internet
#nostalgia
#nostalgia
źródło: temp_file1183599728738156199
Pobierz
!["Dziecko potrąciłam". 10-latek wbiegł wprost pod koła auta [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/69212dec7b3482a48096157b917c5a31627f2b45735f628057e89b520426d8d0,q80.jpg)

Otóż moja matka ma jakieś niespłacone grosze z umowy na telefon i uważając, że została oszukana nie chciała uparcie tej reszty spłacić. Zresztą to nie jest najważniejsze, bo jej i tak się nie przemówi, że trzeba było czytać, iż umowa się automatycznie przedłuża ;)
Niemniej do sedna. Ten dług wykupiła pewna firma windykacyjna. Ta firma dzisiaj zadzwoniła DO MNIE, mówiąc o długu i podając imię i nazwisko matki. Zadzwonili na numer firmowy, bo ona jest zarejestrowana pod tym samym adresem. Czyli reasumując - musieli po prostu szukać w google i znaleźli mój numer, informując mnie równocześnie o długu jakiejś osoby. Zresztą ten telefon mógł odebrać każdy, a poza tym przecież ja i tak nie jestem stroną sprawy. Czyli mogą sobie tak googlować i teraz przykładowo obdzwaniać całą rodzinę? Czy taki sposób pozyskania numeru jest w ogóle legalny? Nie ukrywam, że się trochę wkurzyłem, bo to nie moje sprawy, a szukali krewnych przez internet...
@oiio: Ten wątek warto sprawdzić, może ma rację, że nadpłaciła.
"
"Czyli mogą sobie tak googlować i teraz przykładowo obdzwaniać całą
@FlameRunner: Może pozew? Albo zgłoszenie do odpowiednich organów? Przecież to jest naruszenie zarówno jej praw, jak i moich. A w szczególności martwi mnie sposób wykorzystywania i pozyskiwania danych. Przez telefon mi teraz pinda powiedziała, że mój numer MUSIAŁ być kiedyś podany, bo oni tak nie działają, gdyż jest to
PS Nie studiuję prawa.
Mam nadzieję, że Cię nie zniechęciłem?
Mimo mojego narzekania i pesymizmu, jak najbardziej Ci kibicuję. Z takimi praktykami trzeba coś zrobić.
niech_ktos.jpg