Wpis z mikrobloga

Tylko czekać na ,,wyśmienitych" dziennikarzy z zachodu którzy napiszą o marszu 250 tys nazistów ulicami Warszawy!

W faktach TVN pokazali wpis jakiegoś debilnego dziennikarzyny, który wstawił na Twittera zdjęcie gdzie wojsko stoi obok onru i podpis po angielsku w stylu ,,wojsko ramię w ramię z faszystami"

Po raz kolejny przez pryzmat marginesu marginesu, jakiś 1000 osób, ,,elita" zachodnich dziennikarzy zacznie wysrywanie o marszu ,,nazistów" w Warszawie i odradzaniu się faszyzmu.

To jest tragedia Goebbels byłby dumny.

U nas natomiast lewacy na portalach społecznościowych wstawiają zdjęcia swastyki która była na marszu, a także o spaleniu flagi ue przez paru debili i już pierdzieą swoje farmazony.No szkoda tylko że swastyka była przekreślona, a tak wyglądał cały transparent.Ale niech to idzie w świat!.Jeszcze za chwilę zachodnie media napiszą że flagi faszystów były w większości czy to że większość paliło flagi ue.

#marszniepodleglosci #bekazlewactwa #bekazpodludzi #neuropa
Pobierz
źródło: comment_RmvfD5fyBH9aKLWq0T6kvBxH2jAk5CgB.jpg
  • 18
Po raz kolejny przez pryzmat marginesu marginesu, jakiś 1000 osób, ,,elita" zachodnich dziennikarzy zacznie wysrywanie o marszu ,,nazistów" w Warszawie i odradzaniu się faszyzmu.

@technojezus:
1) Ten margines organizuje ten marsz.
2) Są alternatywne marsze i to, że ludzie mając wybór jednak wybierają marsz organizowany przez nazioli jednak źle wygląda.
3) Czemu każda krytyka ONR pod wykopami o MN kończy się wyzwiskami i setkami minusów skoro nikt się z tym marginesem
@MDobak: idąc taka logika każdy kto chodzi do kościoła to popiera PiS bo nie oszukujmy się, kościół popiera PiS.

Człowieku ja nie popieram onru ani innych faszystów i też mi się nie podoba że są na tym marszu, tylko mi się śmiać chce z lewicy która nie ma się o co spinać to albo fake newsy tworzą, albo spinają o jakieś pierdoły.

Jeszcze raz napiszę, oceniać marsz ponad 200tys ludzi jak
idąc taka logika każdy kto chodzi do kościoła to popiera PiS bo nie oszukujmy się, kościół popiera PiS.

@technojezus: Od czapy jest ten przykład. Jak już trzymamy się tej logiki i mojego przykładu to kościół powinien popierać nazistów. A obok jest kościół który wyznaje tą samą religię na tych samych zasadach ale nazistów jednak nie popierają a mimo to ludzie chodzą do nazistowskiego kościoła.

Jeszcze raz napiszę, oceniać marsz ponad 200tys
1) Ten margines organizuje ten marsz.

@MDobak: Nie przestając jednak z tego powodu być marginesem.
ONR jest organizacją o marginalnych wpływach, przez co jest zupełnie niegroźny. Natomiast ma szereg inicjatyw społecznie użytecznych. Dlaczego więc z nich nie korzystać?

2) Są alternatywne marsze i to, że ludzie mając wybór jednak wybierają marsz organizowany przez nazioli jednak źle wygląda.

@MDobak: Czy nazioli, to sprawa dyskusyjna. Natomiast wybierają, bo chcą zamanifestować swoje uczucia
Natomiast ma szereg inicjatyw społecznie użytecznych. Dlaczego więc z nich nie korzystać?

@krzychol66: W sumie opisałem to w poprzednim komentarzu w dwóch ostatnich akapitach. Po prostu mało kto będzie dochodził ilu uczestników marszu podziela poglądy organizatorów. W świat a nawet i w Polskę idzie wiadomość: "250 tys. uczestników marszu organizowanego przez faszystów".

Czy nazioli, to sprawa dyskusyjna

Nie jest to sprawa dyskusyjna. Dzisiaj na Twiterze ONR nazwał swoimi przyjaciółmi uczestników marszu
@MDobak: Przeczytałeś analizę?
Ze szczególnym uwzględnieniem drugiej połowy?
Ze zrozumieniem?

To od tego zacznij.
A nie epatuj faszyzmem, bo już wszyscy dookoła się przyzwyczaili, że każdy niewygodny dla lewicy czy to rodzimej czy zagramanicznej, jest z automatu etykietowany jako faszysta. To w sumie nic nie znaczy. Folklor taki.
Zaś szukanie faszyzmu w Polsce, kraju najbardziej w Europie umęczonym przez niemieckich nazistów, jest samo w sobie aberracją umysłową.
@krzychol66:

Przeczytałeś analizę? Ze szczególnym uwzględnieniem drugiej połowy? Ze zrozumieniem?

Tak przeczytałem. Teraz Ty to zrób i powiedz mi w jaki sposób artykuł odnosi się do moich zarzutów.

Zaś szukanie faszyzmu w Polsce, kraju najbardziej w Europie umęczonym przez niemieckich nazistów, jest samo w sobie aberracją umysłową.

Fakt, że ONR organizuje ten marsz to też abberracja umysłowa? Zdjęcia z marszu z nazistowskimi symbolami też? Po drugie jak tak w pierwszych zdaniach
Tak przeczytałem. Teraz Ty to zrób i powiedz mi w jaki sposób artykuł odnosi się do moich zarzutów.

@MDobak: Szkoda, że przeczytałeś bez zrozumienia.
Artykuł bardzo dokładnie stwierdza, dlaczego ludzie w ogóle idą na MN.
Stwierdza, dlaczego (historycznie) właśnie z ONR i dlaczego nie z PiS.
Oraz jasno stwierdza, z jakich (ideologicznych) powodów nie pójdą z PO, Nowoczesaną, Ubywatelami czy z lewicą.
Do tego należy dodać to, co napisałem na początku:
@MDobak: W kilku miejscach dzisiaj, w tym tu, napisałeś byłeś że jesteś bardzo zdziwiony i zaniepokojony tym, że tylu ludzi poszło na marsz organizowany przez nazioli. I nawet domagałeś się tłumaczeń, dlaczego na inne marsze chodzić nie chcą.
To i przyniosłem kaganiec oświaty.
Skoro jednak nie napisałeś, to ostań z Bogiem.