Aktywne Wpisy
smutnarzaba +4
Eh Mirki. Przyszłam się pożalić. Przeprowadziłam się w tym roku do chłopa jakieś 600km. Drugi koniec Polski. Mieliśmy lecieć na wakacje w tym tygodniu. Właśnie mi napisał że wyjechał gdzieś i nie powie mi gdzie. We wtorek ma wrócić bo chce sobie uporządkować wszystko w głowie. W ten sposób psuje się dobre różowe, które gotują obiadki i piorą brudne gacie (╥﹏╥)
Jak mam jechać na jakieś wakacje po
Jak mam jechać na jakieś wakacje po
Czy ktoś tutaj odstawiał kiedyś #m-------a pytam się bo postanowiłem rzucić po tym jak nie mogę sobie przypomnieć co wczoraj wieczorem z #rozowypasek porabiałem i zastanawiam się czy takie dziury w pamięci zanikną czy z tym do końca życie mam się mierzyć
LIKWIDACJA BILETÓW MIESIĘCZNYCH na jedną lub dwie linie, koniec z biletem 20-minutowym, podwyżka jednoprzejazdowego biletu z 3,80 zł na 4 zł – to propozycje, które w ostatnią środę miały być przyjęte przez radnych.
#polska #krakow #zikit #mpk #komunikacjamiejska #transport #mikroreklama
Dlatego okres zimny będę się woził samochodem bo kosztuje mnie to podobnie i czasowo wypada lepiej, a okres ciepły skuterek albo rower.
Fakt, karta krakowiaka daje 20% rabat, jednak dalej uważa, że to średnia alternatywa.
@moby22: @goferek: przy jednoczesnej zmianie ceny zwykłego miesięcznego na 65zł dla płacących w Krakowie
podatki. Ergo - okazjonalny gość płaci więcej, ktoś kto jeździ stale - mniej.
O takich "okazjonalnych" leniwców tu chodzi, ludzie dopiero dojrzeją do tego, że auto w wielu przypadkach jest zbędne.
To nie lata 90, gdzie drogi były w miarę puste.
Sam tego nie robię tylko że ja rzeczy ciężkich nie wożę i przez to głównie rowerem jeżdżę a auta pod domem stoją.
Zawsze przy takich rozmowach pierwsi się odzywają Ci, którzy faktycznie mają konieczność jazdy autem.
A tu chodzi o tych co dwa razy na dzień do pracy i do
Komentarz usunięty przez autora
@yourij: ile? Często jeżdżę z Mogilskiego w godzinach gdy ludzie kończą pracę i jadąc znacznie dalej chyba nigdy nie wracałem aż godzinę.
@Matemit: Jest sześć miejskich linii pospiesznych (501 502 503 511 537 572) i dwie podmiejskie (301 304), przy czym 304 i tak jedzie większość trasy po mieście, więc masz w sumie siedem pospiesznych autobusów w Krakowie.
@goferek: 30-40km to nie jest "jedynie", to jest sporo. Przeciętny pasażer komunikacji robi pewnie coś z przedziału 5-10km, w porywach do 15-20km.
No elo, ja jestem taką osobą i nie rozumiem Twojej retoryki. Myślisz, że zrezygnowałem ze zbiorkomu na rzecz auta, bo miałem takie widzimisię? Mieszkam w takim niefortunnym miejscu (albo coś innego jest na rzeczy, na przykład MPK ( ͡° ͜ʖ ͡°)), że jeżdząc 8km do pracy autem oszczędzam ponad pół godziny w