Wpis z mikrobloga

No dobra, rozkroilem dziada, bo smalec korniszon już czekają. Jakie są moje spostrzeżenia :

- staranne i ręczne wyrabianie oraz kilkukrotnie składanie chleba pszennego owocuje fajnymi, dużymi dziurami w miękiszu
- Przez powyższe czynności struktura chleba wydaje mi się lepsza niż w takim, który wyrabiam w maszynie do ciasta
- Mimo użycia mąki wysokoglutenowej i długim wyrabianiu ciasta musiałem podsypywac blat mąka i traktować dłonie oliwą, ponieważ ciasto i tak sie za mocno lepiło
- takie pajdy nie nadają się do spożycia z miodem bo skubaniec przecieka przez otwory kurdebele.

#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem #chleb
Tryggvason - No dobra, rozkroilem dziada, bo smalec korniszon już czekają. Jakie są m...

źródło: comment_RNtE663VKdDY7qMagkHuaIe94M0HN0Xa.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • 0
@HamsterNH słabo u mnie z internetem na statku. Korzystałem z filmu, który jeden z mirkow wrzucił na ten tag. Wpisz na YouTube : how to make sourdough bread masterclass ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz