Wpis z mikrobloga

Nigdy nie przepadałem za Tuskiem, zawsze miałem mu za złe, że wybrał "ciepłą wodę" zamiast iść odważnie i wprowadzić te cholerne 3x15, ale to jest jednak polityk 3 klasy powyżej reszty w naszym kraju.
#ambergold #neuropa #polityka
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Duze_p--o: poprawił, pozwolenie na inwestycje w obligacje krajowe było IMO błędem.
@grim_fandango: mhm, zwłaszcza wydłużenie wieku emerytalnego, transfer obliagacji z OFE, wydłużenie pracy Policji do 25 lat, 80% za L4 w policji itp. itd.
  • Odpowiedz
@Lipathor: Zbyt kluchowata kadencja i za mało radykalizmu u Tuska zawsze mnie wkurzało jednak Polska szła co prawda powoli ale w dobrym kierunku. Patrząc na to jak obecny rząd chce zrobić z tego kraju szambo, to tęsknie za polityką ciepłej wody w kranie.
  • Odpowiedz
@Duze_p--o: ale konieczne, zadłużać się u OFE i jeszcze płacić im za to prowizje, to trochę przegięcie
@Herubin: też tęsknię, kluchowatość składam na karb konieczności koalicji z PSL, ciekaw jestem jakby to było, gdyby rządzili samodzielnie.
  • Odpowiedz
@Lipathor: No i jeszcze kryzys mocno ograniczał reformy fiskalne. Ciężko ciąć podatki, gdy wszystko dookoła się j---e. No ale przynajmniej tyle dobrze, że PiS wtedy nie rządził bo jak przypomnę sobie ich krytykę PO w stylu hurr durr czemu nie wprowadzacie kilkunastomiliardowych programów stymulacyjnych to włos mi staje na głowie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lipathor: Masz rację. Jest 3 klasy powyżej każdego innego polityka w kraju, a zatem będzie wyprzedawał nasz kraj Niemcom z trzykrotnie większą skutecznością. Ale super.
  • Odpowiedz